gratis office software van Open OfficeOpen Office – Kantoor Software

Geplaatst op: - bijgewerkt op (10.672 weergaven)

Microsoft Word is waarschijnlijk een van de software pakketten waar fabrikant Microsoft het meeste mee verdient. Bijna iedere computer, laptop of Apple computer is uitgerust met deze tekstverwerkings software die wordt geleverd als onderdeel van het Microsoft Office pakket.

Groot nadeel van Microsoft Office is natuurlijk de hoge prijs, als je geen student of scholier bent dan betaal je al gauw een paar honderd euro voor een licentie voor het gebruik van Office. Gelukkig is er een gratis alternatief in de vorm van Open Office.

Open Office wordt sinds vorig jaar ontwikkeld door Apache. Voor die tijd werd Open Office aangeboden door Oracle. Omdat dat bedrijf zich natuurlijk richt op betaalde bedrijfs-software besloot Oracle om Apache de rechten te geven op het verder ontwikkelen van Open Office.

Open Office is dus een gratis programma dat je kunt downloaden voor een groot aantal besturingsystemen. Zo ondersteunt Open Office Windows 10, Windows 8, OS X en Linux. Daarnaast kun je Open Office documenten gemaakt in bijvoorbeeld ‘Writer’, het gratis alternatief voor Word, gewoon openen in laatstgenoemde software.

gratis office software van Open Office

Open Office

Alle documenten gemaakt in de diverse alternatieven voor de betaalde office software van Microsoft kunnen gewoon geopend worden in Word en Excel. Dat is natuurlijk erg handig als je veel documenten en spreadsheets uitwisselt met andere mensen. Daarnaast is het open formaat van de documenten van Open Office een veilig gevoel. Je kunt document ook zelf openen met de software die je op dat moment bij de hand hebt. Ook kun je documenten die je maakt met Open Office ook openen in bijvoorbeeld Google docs.

Wil je meer informatie over Open Office als gratis alternatief voor Microsoft Office? Neem dan eens een kijkje op de website van Open Office. Ook kun je daar gelijk de software gratis downloaden, je download start vanzelf met de goede versie voor jouw besturingssysteem. Heb je zelf betere gratis alternatieven voor Microsoft Office? Laat ons dat dan weten als reactie op dit bericht. Ook horen we trouwens graag van je als je andere gratis software kent die je andere mensen graag zou aanraden.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.