doPDF - een PDF bestand printen.DoPDF – een simpele PDF printer

Geplaatst op: - bijgewerkt op (617 weergaven)
doPDF - een PDF bestand printen.

doPDF – een PDF bestand printen.

Wil je zelf een bestand opslaan als PDF? Dan ben je aangewezen op software om PDF bestanden te printen, omdat PDF een bestandsformaat is voor bestanden die je niet meer kunt wijzigen na het aanmaken noem je het maken van PDF printen.

Een van de programma’s die je daarvoor kunt gebruiken is DoPDF. Met dat programma kan iedereen met een beetje verstand van computers en printers zelf PDF bestanden maken.

DoPDF is volledig gratis te downloaden, het programma wordt uitgebracht als Freeware. De enige manier waarop de ontwikkelaars proberen om iets te verdienen met hun software is door het toevoegen van een reclame in het startscherm van doPDF.

doPDF gebruikt de Ghostscript extensie om PDF te kunnen printen.

doPDF gebruikt de Ghostscript extensie om PDF te kunnen printen.

Om PDF te kunnen printen gebruikt doPDF een uitbreiding van Adobe. Met deze Ghostscript extensie, zoals deze uitbreiding heet, kunnen PDF bestanden gemaakt worden. Je hoeft Ghostscript niet apart te  installeren. Tijdens de installatie van doPDf wordt dat automatisch gedaan.

Gratis voor bedrijven en particulieren

DoPDF is volledig gratis te gebruiken door zowel bedrijven als particulieren. Tijdens de installatie worden geen toolbars of andere vervelende software meegeleverd. Zoals gezegd maakt het programma alleen reclame voor NovaPDF. Dat programma kan gezien worden als de betaalde variant van doPDF.

doPDF is beschikbaar in het Engels. Maar de ontwikkelaars hebben ook het Nederlands toegevoegd aan het programma. doPDF is daarmee een van de beste keuzes voor Nederlandstalige software voor het maken van PDF bestanden.

Wil je doPDF downloaden om zelf PDF bestanden te printen? Gebruik dan de link naast deze pagina. Het programma is slechts 1,5MB groot en draait op elke computer. Wil je een uitgebreider programma voor het maken van PDF bestanden? Dan is PDFCreator een goed alternatief.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een reactie