pcUnlocker om je Windows 10 wachtwoord te resetten als je deze bent vergeten.Je Windows administrator wachtwoord vergeten? Reset het met pcUnlocker

Geplaatst op: - bijgewerkt op (4.315 weergaven)
pcUnlocker om je Windows 10 wachtwoord te resetten als je deze bent vergeten.

pcUnlocker

Kun je niet meer inloggen op je computer omdat je het Windows 10 wachtwoord bent vergeten? Of wil je het adminstrator wachtwoord van Windows 10 opnieuw instellen? Met pcUnlocker los je die problemen op.

pcUnlocker is een gratis programma. Om het programma te kunnen ontwikkelen zijn er ook betaalde versies van de tool. De gratis versie is prima geschikt voor thuisgebruikers die hun vergeten Windows 10 wachtwood willen herstellen.

Wil je de software zakelijk gebruiken? Dan is de betaalde variant beter geschikt. Zeker als je regelmatig de tool wil gaan gebruiken voor het terughalen van Adminstrator of gebruikerswachtwoorden kun je beter een licentie kopen op een van de betaalde varianten.

Hoe herstel je een vergeten Windows 10 wachtwoord?

Om met pcUnlocker een vergeten wachtwoord te herstellen heb je enige technische kennis nodig. Vanwege de beveiliging in Windows 10 rondom het beheren van wachtwoorden is het noodzakelijk om je computer op te starten vanaf een cd-rom of usb-stick.

Vervolgens kun je vanaf deze locatie pcUnlocker opstarten en het wachtwoord van een Windows installatie terughalen of herstellen. Het installeren van pcUnlocker op een bootable usb-stick of het branden van een opstartbare DVD is best lastig voor minder ervaren pc-gebruikers.

Om de tool op een DVD te branden kun je bijvoorbeeld BurnCDCC gebruiken. Maar ook met Alcohol 120% kun je een opstartbare DVD of CD-rom branden. Wil je PcUnlocker opstarten vanaf een bootable USB-stick? Dan is Rufus een prima tool waarmee je gemakkelijk een bootable usb-stick kunt maken.

PcUnlocker werkt alleen vanaf een opstartbare DVD of USB-stick.

PcUnlocker werkt alleen vanaf een opstartbare DVD of USB-stick.

Het maken van een USB-stick of DVD/CD-rom met daarop PcUnlocker is een aspect dat buiten deze handleiding valt. maar heb je eenmaal een bootable device met daarop PcUnocker? Dan is het terugzetten of herstellen van een Windows wachtwoord vrij eenvoudig.

Start allereerst je computer op vanaf het device met daarop PcUnlocker. Na enkele ogenblikken krijg je onderstaand scherm te zien. Duurt dit ontzettend lang of gebeurt er niets? Dan is er waarschijnlijk een probleem met je bootable device. Formatteer dan de USB-stick en installeer PCUnlocker opnieuw.

De interface van PcUnlocker.

De interface van PcUnlocker.

Via het startscherm van PCUnlocker kun je nu aan de slag met het terugzetten of resetten van het Windows 10 aanmeldwachtwoord van gebruikers of het Administrator wachtwoord. Hiervoor is het noodzakelijk om het SAM bestand (Security Account Manager) van Windows 10 te selecteren. Normaliter staat dit bestand in de map ‘Windows/System32/config/SAM’. Staat het bestand daar niet dan kun je proberen om het terug te vinden door middel van de ‘browse’ button.

Is het Windows 10 SAM bestand gevonden en is het niet corrupt? Dan krijg in het startscherm van PCUnlocker de gebruikers te zien waarvoor je het vergeten wachtwoord opnieuw kunt instellen. Klik op een gebruikersnaam en selecteer de optie ‘Reset Password ‘ en geef een nieuw wachtwoord in. Klik vervolgens op ‘Restart’. Je kunt je nu opnieuw aanmelden bij Windows 10 met je nieuwe wachtwoord.

Windows 10 wachtwoord vergeten?

Ben je het wachtwoord voor je gebruikersnaam van Windows 10 vergeten? Of nog erger, ben je het Administrator wachtwoord van je Windows installatie kwijt? Dan kun je met PCUnlocker snel weer aan de slag. Voor thuisgebruik is de gratis versie van de software geschikt, wil je vaker aan de slag met de tool? Dan is een betaalde versie handiger.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.