Opstarten vanaf een USB stickRufus – Opstarten vanaf een USB stick

Geplaatst op: - bijgewerkt op (9.605 weergaven)
Opstarten vanaf een USB stick

Rufus

Als je op zoek bent naar gratis software om je computer te herinstalleren vanaf een USB stick dan is Rufus het programma wat je moet hebben.

Ook als je je computer sneller wilt maken door Windows te laten opstarten vanaf een USB stick dan kun je Rufus goed gebruiken. Met Rufus is het namelijk mogelijk om je computer via een USB stick op te laten starten met een willekeurige Windows versie hoger dan Windows 98.

Naast Rufus zijn er ook andere programma’s die je kunt gebruiken om hetzelfde doel te bereiken. Zo zijn Yumi en Unetbootin gratis programma’s die je kunt gebruiken om je pc op te laten starten vanaf een USB stick. Rufus verschilt van deze (en andere programma’s) vooral in de snelheid waarmee het je computer laat opstarten.

Nieuwe versie

Rufus wordt ontwikkeld door het gelijknamige bedrijf. Afgelopen bracht men versie 1.4.3 uit van de Rufus software. Deze nieuwe versie kent een groot aantal verbeteringen. Zo worden USB-sticks van een groot aantal fabrikanten nu ondersteunt.

Zo werkt Rufus nu beter samen met USB sticks van onder andere Sandisk en Kingston. Ook worden in deze nieuwe versie meer talen aangeboden. Helaas zit het Nederlands daar nog niet tussen.

Heb je problemen met het opstarten van je computer of wil je Windows installeren op een computer of laptop zonder dvd-speler? Dan is de Rufus software precies wat je zoekt: Wil je deze software uitproberen? Dan kun je het programma gratis downloaden via de link naast dit artikel.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

5 reacties