Een dvd brandenEen DVD branden met Alcohol 120%

Geplaatst op: - bijgewerkt op (1.267 weergaven)
Een dvd branden

Alcohol 120%

Alcohol 120% is een programma waarmee iedereen gemakkelijk een dvd kan branden. Wil je weten hoe je dit doet met Alcohol 120% of wil je eerst meer weten over deze tool? Check dan mijn review.

Alcohol 120% is de perfecte tool voor het branden van dvd’s en cd’s. Het enige grote nadeel dat deze tool kent is het feit dat de gratis versie maximaal 15 dagen gebruikt kan worden. Na deze proefperiode moet je een licentie kopen.

Wat kan Alcohol 120%?

Alcohol 120% biedt een complete oplossing aan voor het branden van dvd’s en cd’s. Het programma biedt grofweg twee mogelijkheden. Je kunt met Alcohol 120% een backup-dvd branden van games en video dvd’s. Daarnaast is het mogelijk om met het programma een backup te maken van belangrijke bestanden vanaf je harddisk naar een dvd.

Een backup-dvd branden

Als je een game koopt voor je spelcomputer dan is het verstandig om een backup dvd te branden. Zo voorkom je dat je de game niet meer kunt spelen als het origineel beschadigd raakt. Datzelfde geldt natuurlijk ook voor video-dvd’s en voor muziek-cd’s: hoe zuinig je ook bent op de originelen, een beschadiging kan zorgen voor een onleesbare schijf.

Met Alchohol 120% is het branden van een backup-dvd erg eenvoudig. In enkele stappen heb je een volledige kopie van een originele dvd of cd. Helaas kan Alchol 120% niet alle dvd’s kopieren. Is je DVD beveiligd met CSS beveiliging? Dan kun je met Alcohol 120% geen kopie maken.

Een backup branden van je bestanden

Heb je veel belangrijke bestanden op je computer? Dan is het verstandig om daar een goede kopie van te maken. Door een virus, computercrash of eenvoudig vanwege een menselijke fout kan veel belangrijke data verloren gaan.

Met Alcohol 120% is het maken van een backup op een DVD erg eenvoudig. Open de tool, kies voor nieuwe schijf, en selecteer de bestanden die je wil branden. Het is zelfs mogelijk om een dvd niet af te sluiten na het branden. Hierdoor kun je op een later moment verder gaan met het beschrijven van een dvd.

Tot slot

Wil je een backup-dvd branden met daarop belangrijke gegevens? Of wil je graag een kopie maken van een game of video-dvd? Dan biedt Alcohol 120% je daartoe genoeg mogelijkheden. Het programma kent een groot nadeel: wil je de tool blijven gebruiken na een proefperiode van 15 dagen? Dan is het noodzakelijk om een licentie te kopen.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.