windirstat gratis downloadenJe harddisk analyseren en opschonen met WinDirStat

Geplaatst op: - bijgewerkt op (700 weergaven)
windirstat gratis downloaden

windirstat

WinDirStat is een open-source (dus gratis) programma voor het analyseren en opschonen van harde schijven. Natuurlijk kun je deze gratis software gebruiken onder Windows 10 en Windows 8.

Maar ook oudere computers en laptops die werken op Windows 95/98 of Windows ME kun je versnellen met deze tool. Of je daadwerkelijk nog computers wil gebruiken met deze bejaarde besturingssystemen is natuurlijk de vraag.

Klik hier voor meer handige software voor het beheren van bestanden.

WinDirStat kun je downloaden via de link bovenaan deze review van de tool. Heb je de software kunnen downloaden? Dan hoef je het programma alleen nog maar te installeren om te beginnen met het analyseren van de harde schijven in je computer.

Deze analyse duurt, afhankelijk van de grootte en de hoeveelheid harde schijven in je computer, enkele seconden tot een paar minuten. Heeft WinDirStat eenmaal een complete analyse gemaakt dan krijg je deze te zien door middel van een grafische weergave van je HDD of SSD.

Door middel van kleurcodes kun je zien welke bestanden de meeste ruimte innemen op je computer.

Door middel van kleurcodes kun je zien welke bestanden de meeste ruimte innemen op je computer.

De tool gebruikt kleuren om weer te geven welke bestanden veel ruimte in beslag nemen en welke bestanden juist voor weinig rommel zorgen. Door een gekleurd blok aan te klikken krijg je meer informatie over het bestand.

Zo krijg je te zien in welke folder het bestand zich bevindt en krijg je te zien bij welke software het bestand hoort. Ook kun je met de knop ‘Verwijderen’, deze bevindt zich in de werkbalk, het bestand gelijk verwijderen.

Let op!

WinDirStat is een handige tool die je snel veel ruimte en performance oplevert. Zoals je weet heeft elke voordeel zijn nadeel. Het nadeel aan WinDirStat is dat het verwijderen van bestanden in de meeste gevallen definitief is. Je kunt een verwijderd bestand alleen met speciale software terughalen.

In de praktijk betekent dit maar een ding: zorg dat je zeker weet dat het bestand dat je verwijdert geen functie meer heeft. Is dat wel het geval dan kan dit er in het ernstigste geval toe leiden dat je computer niet meer werkt.

Los van dit feit is WinDirStat een handige tool die het opschonen van een overvolle harddisk tot een fluitje van een cent maakt. Gratis downloaden via de link bovenaan deze pagina.

 

 

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.