Tray Radio.Tray Radio – Muziek streamen van internet

Geplaatst op: - bijgewerkt op (1.306 weergaven)
Tray Radio.

Tray Radio.

Tray Radio is de oplossing voor iedereen die graag online radio wil luisteren op zijn computer of laptop. Met deze gratis tool luister je gratis naar internetradio zonder dat je een browservenster hoeft open te zetten.

Wil je gratis en eenvoudig radio streamen terwijl je op je computer aan het werk bent? Download en installeer dan Tray Radio. In deze review vertel je meer over deze handige tool die gemaakt wordt door een Nederlandse software ontwikkelaar.

Klik hier om te leren hoe je muziek moet opnemen van internet.

Tray Radio wordt gemaakt door een klein onafhankelijk Nederlands bedrijf. Je kunt met het programma dan ook vooral muziek luisteren van Nederlandse radiostations. Uiteraard ontbreken bekende stations als 538, 3FM, Radio 3, Sky Radio en 100%NL niet in het lijstje.

Gratis muziek luisteren met Tray Radio.

Gratis muziek luisteren met Tray Radio.

Maar naast deze grote radiostations biedt Tray Radio ook ondersteuning voor de live-streams van diverse kleinere regionale en zelfs lokale stations. Hiermee is Tray Radio de perfecte oplossing voor iedereen die op zoek is naar de live-streams van een kleinere lokale omroep.

Naast Nederlandse radiostations biedt Tray Radio ook een beperkt aantal Belgische en Duitse online radiostations aan. Verder kun je ook internetradio stations uit andere landen tegenkomen. Het programma is vooral bedoeld voor gebruikers die Nederlandse radiostations willen beluisteren.

Tray Radio als MP3-speler

Verder kun je met Tray Radio ook mp3 bestanden luisteren. Het programma biedt eenvoudige mogelijkheden om mp3 af te spelen. Het programma is echter vooral bedoeld om internetradio te luisteren. Voor het afspelen van een mp3’tje voldoet het prima.

Download je veel muziek en heb je veel mp3 bestanden? Dan zijn er alternatieven die beter werken, denk aan Audacious.

Systeemeisen

Tray Radio is programma dat weinig eisen stelt aan de hardware in je computer. Hierdoor werkt het ook op oudere computers en laptops.

Het enige wat je nodig hebt om internetradio te luisteren is een verbinding met internet (duh) en een koptelefoon of speakers om muziek te kunnen luisteren.

Nieuwe versie

Regelmatig verschijnen er op de website van de ontwikkelaar van dit handige radio-programma nieuwe versies.

De nieuwste versie van Tray Radio is momenteel versie 13.2.1.0, deze versie biedt een groot aantal verbeteringen in vergelijking met de vorige versie van dit programma. Zo kun je shoutcast streams afspelen met de nieuwe versie.

Wil je Tray Radio downloaden? Gebruik dan de link naast deze pagina.

 

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.