Audacious logoAudacious – gratis muziekspeler

Geplaatst op: - bijgewerkt op (1.072 weergaven)
Audacious logo

Audacious muziekspeler

Software voor het luisteren van muziek heb je in soorten en maten. Wil je een programma downloaden voor het afspelen van muziekbestanden dat ook op oudere computers vlot werkt? Dan is Audacious de beste keuze. Audacious kun je gratis downloaden omdat het wordt aangeboden binnen een open-source licentie.

Audacious kent een aantal handige features waardoor het programma voor veel mensen zal voldoen. Uiteraard kun je met Audacious je muziek downloads afspelen (muziek downloaden? Lees hier hoe dat moet). Het programma ondersteunt mp3 bestanden maar ook andere veelgebruikte formaten voor muziek-downloads worden ondersteunt (denk onder andere aan .OGG, .WAV en .WMA bestanden). Ook is het mogelijk om muziek te streamen vanaf het internet. Zo kun je online radio luisteren via Audacious.

Ook mensen die muziek-cd’s afspelen op hun computer kunnen dat doen met Audacious en ook muziek-dvd’s zijn geen probleem. Verder biedt het programma een ingebouwde equalizer waarmee je kunt instellen hoe je een muziek-bestand graag wil horen.

Winamp ondersteuning

Een laatste opvallende feature van deze veelzijdige en bovendien gratis te downloaden mediaspeler is de ondersteuning voor Winamp plugins. Winamp was ooit een van de beste programma’s voor het luisteren naar muziek. Vorig jaar trok de ontwikkelaar van Winamp de stekker uit het programma waardoor veel plugins en skins overbodig werden. Gelukkig kun je deze nu dus alsnog gebruiken in Audacious.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.