In dit scherm kun je aangeven welke muziek Chilirec moet opnemen.Muziek opnemen van internet

Geplaatst op: - bijgewerkt op (24.701 weergaven)

Wil je weten hoe je muziek moet opnemen van internet? Dan word je op je wenken bediend: vandaag hebben we namelijk een nieuwe ‘hoe moet je‘ geschreven waarin je kunt leren hoe je muziek moet opnemen van internet.

Klik hier om gratis muziek te downloaden

Muziek opnemen van internet is handig als je op een video-website, online radiostation of streaming muziekdienst een leuk liedje hoort dat je graag wil luisteren op je smartphone of tablet zonder wifi of mobiel internet. Je kunt deze muziek makkelijk opnemen als mp3 bestand.

Maar ook is het opnemen van muziek van internet erg handig als je tijdens een voorstelling op opvoering een liedje wil laten horen via een cd-speler. Je moet dan na het opnemen de muziek als mp3 bestand natuurlijk dit bestand nog wel even branden.

Software om muziek op te nemen

Om muziek op te nemen van internet heb je software nodig. In deze handleiding gebruiken we het gratis te downloaden programma Chilirec. Deze software is beschikbaar voor zowel Windows als Apple Mac. Dit programma wordt uitgebracht als freeware, je mag het dus gratis downloaden.

Chilirec downloaden en iinstalleren

Het installeren van Chilirec is erg eenvoudig: er wordt geen spyware of adware geïnstalleerd en ook de opties tijdens de installatie spreken voor zich. Als de installatie van Chilirec is voltooid opent zich een browservenster waarin je moet aangeven welke muziek Chilirec moet opnemen en van welke bronnen deze muziek afkomstig mag zijn.

Chilirec gebruikt namelijk online radio-stations om muziek van op te nemen. Je kunt aangeven welke kwaliteit je minstens verwacht van de muziek die het programma opneemt en ook kun je kiezen binnen welke genre je muziek wil opnemen.

Alleen radiostations in dat genre worden vervolgens gescand door Chilirec op de door jou gewenste liedjes. Komt een liedje dat jij wil opnemen van internet voorbij? Dan start Chilirec met opnemen en slaat de opname vervolgens op jouw computer op.

In dit scherm kun je aangeven welke muziek Chilirec moet opnemen.

In dit scherm kun je aangeven welke muziek Chilirec moet opnemen.

Naast een gratis versie van deze software om muziek op te nemen van internet biedt Chilirec ook een betaalde variant aan. Wil je muziek opnemen van internet met daarbij een aantal extra opties? Dan kun je beter kiezen voor de betaalde variant van Chilirec.

Wil je simpel en snel een liedje opnemen van internet zonder al te veel poespas? Dan is de gratis versie van Chilirec een goede keuze. Wel even goed opletten tijdens de installatie of je firewall uitstaat, dat is namelijk noodzakelijk voor Chilirec om te beginnen met opnemen. Deze software downloaden kan via deze link.

Andere software om met muziek opnemen te beginnen

Naast Chilirec is er natuurlijk ook andere software om muziek op te nemen van streaming video-websites, streaming muziekdiensten en online radiostations. Een goed alternatief voor Chilirec is bijvoorbeeld Freecorder. Dit eenvoudig programma is beschikbaar voor Windows en biedt een simpele interface om muziek op te nemen.

Bestanden die je opneemt worden opgeslagen als mp3 of als wav bestand. Daarnaast kun je met Freecorder ook bestanden omzetten van het ene formaat naar het andere. Freecorder kun je op deze site gratis downloaden.

Freecorder muziek opnemen internet.

Freecorder muziek opnemen internet.

Een derde programma om makkelijk muziek op te nemen van het internet is SoundDownloader. Dit programma verschilt van beide bovengenoemde programma’s omdat het alleen beschikbaar is voor iOS. Je kunt met Sounddownloader dus heel handig muziek opnemen op je iPad of iPhone.

Op Windows computers zal het programma niet werken. Daarnaast werkt SoundDownloader alleen om muziek op te nemen van SoundCloud. SoundDownloader gratis downloaden via de app-store of deze link.

MP3 muziek opnemen van internet.

MP3 muziek opnemen van internet.

Een laatste oplossing om muziek op te nemen van het internet is een website die mp3 bestanden opneemt nadat je een link hebt ingegeven naar een video op bijvoorbeeld Dailymotion of Vimeo. Deze website maakt van muziek-video’s op internet mp3 bestanden via een simpele knop met als titel ‘Grab It’. Geinteresseeerd naar deze manier om muziek op te nemen van internet? Bezoek dan de mp3grabber website via deze link.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

5 reacties