muziek downloaden en luisteren met aimpAIMP – Muziek downloads luisteren

Geplaatst op: - bijgewerkt op (1.859 weergaven)
muziek downloaden en luisteren met aimp

AIMP

Mensen die veel muziek downloaden van internet hebben vaak hun eigen voorkeur voor de software waarmee ze hun muziek downloads beluisteren. Populaire programma’s voor het beluisteren van muziek zijn bijvoorbeeld Quicktime en VLC. Ook het in Rusland ontwikkelde AIMP is een prima mediaspeler voor het luisteren van muziek downloads.

AIMP is een complete mediaspeler die ondersteuning biedt voor een groot aantal muziekformaten. Zo kun je met AIMP mp3 bestanden afspelen (voor meer info over mp3 kijk hier) maar worden ook andere formaten zoals OGG enWAV ondersteund. Vooral mensen die veel losse mp3 bestanden downloaden in verschillende formaten kunnen dus veel plezier hebben van AIMP.

AIMP ziet er op het eerste gezicht uit als Winamp: daar is natuurlijk niet zomaar voor gekozen. Net zoals Winamp is AIMP namelijk vooral een mediaspeler met weinig overbodige extra’s. Je kunt afspeellijsten afmaken en met een extra plugin kun je bijvoorbeeld gratis muziek streamen.

Verder is de functionaliteit van AIMP in grote lijnen te vergelijken met Winamp. Het programma biedt een uitgebreide sequalizer en verder kan het uiterlijk door het gebruik van skins gemakkelijk worden aangepast. Zoals je al kon lezen is het uitbreiden van de functionaliteit door middel plugins mogelijk. Zo kun je bijvoorbeeld songteksten bij mp3 bestanden weergeven en kun je bestanden automatisch laten renamen.

 

 

Overige functionaliteit

Naast een van de beste programma’s voor het luisteren naar je muziek downloads kun je AIMP ook gebruiken voor andere taken rondom muziek op je computer. Zo kun je met dit gratis programma heel gemakkelijk een muziek-cd rippen naar mp3. Ook kun je met AIMP muziekbestanden converteren. Zo kun je met AIMP heel snel een mp3 maken van een wav bestand.

Ook handig aan AIMP is dat het programma ingebouwde mogelijkheden heeft voor het bewerken van tags en meta-informatie. Zeker als je veel muziek download van internet dan is die functie erg handig. Daarnaast maak je met deze functie software als Tagscanner overbodig. En dat is natuurlijke weer handig in verband met de hoeveelheid software op je computer of laptop
.

De interface van de AIMP mediaspeler is simpel en overzichtelijk.

De interface van de AIMP mediaspeler is simpel en overzichtelijk.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.