Quicktime software downloadenQuickTime – Mediaspeler software

Geplaatst op: - bijgewerkt op (1.807 weergaven)
Quicktime software downloaden

Quicktime software downloaden

Wie regelmatig een filmpje downloadt van het internet kent het .mov bestandsformaat vast wel. Om .mov filmpjes af te spelen heb je de Quicktime software van Apple nodig.

Wil je Quicktime downloaden? Dat kan via de link op deze pagina die je vind naast dit artikel. Wil je eerst meer over deze software weten? Lees dan verder.

Quicktime software

De gratis Quicktime software voor het afspelen van .mov filmpjes kwam voor het eerst uit in 1991. Toendertijd nam Apple met de Quicktime software een grote voorsprong op concurrent Microsoft. Sinds 1991 zijn er vele versies van Quicktime uitgebracht. Vandaag de dag kun je Quicktime versie 7.7 downloaden via de website van Apple.

Met de Quicktime software kun je overigens meer dan allen .mov bestanden afspelen. Veel filmpjes op het internet die je gratis kunt downloaden kun je probleemloos afspelen met de Quicktime software. Heb je een filmpje gedownload dat je niet kunt afspelen met je normale mediaspeler? Dan gelijk Quicktime downloaden om te kijken of je het filmpje kunt bekijken via deze software.

Volgens de website van Apple is Quicktime zelfs zo krachtig dat eigenlijk elk denkbaar audio- en videoformaat afgespeeld kan worden met deze gratis software. Als je Quicktime installeert in combinatie met de VLC mediaspeler dan weet je zeker dat je elk denkbaar filmpje of audio-fragment kunt afspelen op je computer of Apple mac.

Windows en Apple Mac

Toen de Quicktime software voor het eerst op de markt kwam was de mediaspeler alleen geschikt voor Apple Mac computers. Inmiddels is Quicktime te downloaden in versies die op zowel Windows computers als op Apple Mac computers werken.

Naast een standaard mediaspeler voor losse video’s is de Quicktime mediaspeler ook geschikt voor het streamen van audio en video bestanden. Ook kun je met de gratis software trailers voor bioscoopfilms en tv-series bekijken. Hiervoor werkt Quicktime samen met iTunes.

De simpele interface van Quicktime mediaspeler software

De simpele interface van Quicktime mediaspeler software

Wil jij een mediaspeler voor het afspelen van videobestanden van internet? Dan is het downloaden en installeren van Quicktime iets wat je zou moeten overwegen. Ook voor het streamen van video en audio is Quicktime een prima keuze. Heb je vragen over, of problemen met, de gratis Quicktime software? Reageer dan onder dit bericht. En wie weet kunnen we je helpen met je Quicktime problemen.

Nieuwe versie van Quicktime downloaden

Vandaag kwam er een nieuwe versie van Quicktime uit. Deze versie luistert naar nummer 7.7.5. en is alleen beschikbaar voor Windows computers. Voor Apple Mac voldoet de oudere versie van Quicktime nog. Gebruik je Quicktime op een Windows computer of laptop? Dan is het aan te raden om deze nieuwe versie gelijk te downloaden en te installeren.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een reactie