MediaPortal is een goed alternatief voor XBMC.MediaPortal downloaden: software voor het beheren van film en series

Geplaatst op: - bijgewerkt op (2.526 weergaven)
MediaPortal is een goed alternatief voor XBMC.

MediaPortal

Naast XBMC zijn er nog een aantal programma’s waarmee je heel handig een collectie aan film, tv-serie en muziek downloads kunt beheren en afspelen. Zo kwam er vandaag een nieuwe versie uit van MediaPortal, een gratis programma dat een goed alternatief voor XBMC is.

In vergelijking met XBMC kent MediaPortal een groot nadeel. Want terwijl XBMC beschikbaar is voor een groot aantal besturingssysteem (waaronder Apple Mac en Linux) is MediaPortal alleen beschikbaar als Windows download.

Je kunt Mediaportal dus alleen gebruiken om van een Windows computer een media-center te maken. Aan de andere kant is deze exclusiviteit voor Windows ook een voordeel. Zeker voor mensen die minder verstand hebben van Linux en die ook weinig ervaring hebben met Apple Mac werkt MediaPortal snel en intuïtief.

Mogelijkheden MediaPortal

De mogelijkheden van MediaPortal zijn groot. Uiteraard kun je er dus video en muziek mee afspelen en luisteren. Het programma kan voor elke serie of film die er op een schijf staan automatisch informatie opzoeken over mensen die aan film of serie hebben meegewerkt.

Ook kan MediaPortal een bibliotheek samenstellen met daarin alle films, tv-series en muziek downloads en rips op je computer. Daarbij kan het programma ook nog eens automatisch covers, samenvattingen en hoesjes downloaden van internet. Zo stel je dus snel een mooi en handig overzicht van alle media op je computer samen.

 

Met de MediaPortal software is het beheren en afspelen van film, tv-serie en muziek downloads supereenvoudig.

Met de MediaPortal software is het beheren en afspelen van film, tv-serie en muziek downloads supereenvoudig.

Naast deze ‘standaardfunctionaliteit’ van software om media downloads te beheren en af te spelen kent MediaPortal ook andere handige functies.

Zo kun je het programma gebruiken om tv-series, sportwedstrijden en films op te nemen van tv. Daarvoor heb je uiteraard wel een goede receiver nodig op je computer om het signaal van je tv-kabel op je computer te gebruiken.

Daarnaast kan MediaPortal ook heel eenvoudig worden uitgebreid met codecs en plugins. Codecs heb je nodig om verschillende soorten media af te spelen. Zo heb je audio-codecs voor het afspelen van muziek-bestanden maar ook voor het afspelen van films en tv-series heb je codecs nodig (voor een goede codec om film af te spelen kun je bijvoorbeeld het K-Lite Codec Pack gebruiken).

Tenslotte kun je MediaPortal dus gemakkelijk uitbreiden met plugins die de software nieuwe mogelijkheden geeft en kan de interface van het programma worden aangepast door nieuwe skins te downloaden.

Downloaden op SourceForge

MediaPortal kun je gratis downloaden via de link naast dit artikel. De download is beschikbaar op Sourceforge, de website van MediaPortal biedt de download niet rechtstreeks aan.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.