Kodi downloaden – Films, series en muziek kijken en luisteren

Geplaatst op: - bijgewerkt op (42.362 weergaven)
Kodi

Kodi

Kodi is een van de must-have programma’s voor mensen die veel films en series downloaden. Je kunt met de tool gemakkelijk je collectie beheren maar Kodi biedt veel meer.

Naast mijn ervaringen met de tool vertel ik je in deze review ook welke mogelijkheden Kodi heeft, waar je Kodi kunt downloaden en welke besturingssystemen, naast Windows 10, Kodi allemaal ondersteunt. 

Ben je op zoek naar gratis software voor het beheren, afspelen, rubriceren of presenteren van al je film, muziek en series downloads? Dan kun je eigenlijk niet om Kodi heen.

Dit wist je vast nog niet…

 

Kodi ging tot enige jaren geleden door het leven als XBMC. Die afkorting staat voor XBox Media Center. De software werd namelijk specifiek ontwikkeld voor Xbox spelcomputers die gehackt werden zodat er films of serie mee konden worden afgespeeld.

Kodi downloaden

Kodi wordt uitgebracht onder een open-source licentie. Verder wordt de software ontwikkeld voor veel besturingssystemen. Uiteraard kun je Kodi downloaden voor Windows 10 en eerdere versies van Windows.

Je kunt met Kodi ook tv kijken, denk bijvoorbeeld aan live voetbal.

Je kunt met Kodi ook tv kijken, denk bijvoorbeeld aan live voetbal.

Kodi is verder ook beschikbaar voor OS X, Linux en meer exotische besturingssystemen voor desktops en laptops. Kodi kan echter ook gebruikt worden op andere (mobiele) apparaten.

Zo zijn er Kodi versies voor Android en iOS waarmee je media kunt streamen op een smartphone of tablet. De versies voor mobiele devices van Apple, Samsung, LG, Sony en HTC bieden grotendeels dezelfde functionaliteit als de Kodi versie voor Windows 10.

Tot slot zijn er ook Kodi versies voor mediaspelers zoals de Raspberry Pi, de Apple TV en mediaspelers van andere producenten zoals Eminent. Met een Raspberry Pi en Kodi heb je voor een paar tientjes een complete mediaspeler voor het streamen van series, films of sportwedstrijden via internet of een intern netwerk.

Kodi installeren

Het complete installatieproces van Kodi is voor een aantal devices vrij uitgebreid. Dat is dan ook de reden dat je op downloadcentrum.com geen complete handleiding zult vinden over problemen die je mogelijkerwijs tegenkomt tijdens de installatie van Kodi.

Wil je snel van start gaan met Kodi? Dan is het verstandig om de versie voor Windows te downloaden. De installatie hiervan is vrij simpel en na het installatieproces kun je op je computer beginnen met Kodi.

Om Kodi te gebruiken om op je televisie films en series te streamen die je download van internet zul je je televisie moeten koppelen met je netwerk of rechtstreeks met je computer. Is deze koppeling er eenmaal dan kun je via Kodi rechtstreeks streamen naar je tv.

Mijn ervaringen met Kodi

Zelf gebruik ik Kodi al een aantal jaren. Eerst op mijn desktop computer onder Windows 8 en Windows 10. Twee jaar geleden heb ik Kodi geinstalleerd op een Raspberry Pi om zo in de slaapkamer films en series te kunnen streamen vanaf mijn NAS.

Kodi was hiervoor de beste keus. Vanwege de handige mogelijkheden om automatisch ondertiteling toe te voegen bijvoorbeeld. Maar ook vanwege de intuïtieve interface waarmee iedereen na korte tijd overweg kan.

Kodi kun je eenvoudig installeren op een Raspberry Pi

Kodi kun je eenvoudig installeren op een Raspberry Pi

Meer informatie?

Wil je meer weten over Kodi? Neem dan een kijkje op de website van de ontwikkelaars. Ook kun je met Google zoeken naar meer informatie. Kodi is ontzettend populair en daarom vind je op internet veel informatie over Kodi.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

12 reacties