Wat is Ether en Ethereum?Wat zijn Ether en Ethereum?

Geplaatst op: - bijgewerkt op (337 weergaven)
Wat is Ether en Ethereum?

Ether en Ethereum

Ether en Ethereum zijn twee begrippen die de laatste weken vaak in het nieuws te horen zijn. Vooral mensen die online geld verdienen door het kopen en verkopen van Ether en Ethereum zijn lyrisch over het rendement, de eenvoud en het principe achter beide begrippen.

Wil je meer weten over Ether en Ethereum? Zoals antwoorden op vragen als ‘wat is Ether?’, ‘wat is het verschil tussen Ether en Ethereum?’, ‘kan ik echt zo makkelijk geld verdienen met Ether?’ of ‘hoe werkt Ether?’  Lees dan mijn ‘Wat is…‘ handleiding met antwoord op alle bovenstaande vragen rondom Ether en Ethereum.

Voor je begint te lezen wil ik je allereerst wijzen op het feit dat alle informatie in deze handleiding berust op de kennis die ik nu heb over Ether en Ethereum. Deze informatie hoeft niet juist te zijn en kan uiteraard nog veranderen. Verder is het beleggen in Ether een erg risicovolle bezigheid. Beleggen in Ether, doe het verstandig en op eigen risico!

Wat is het verschil tussen Ether en Ethereum?

Ether en Ethereum worden regelmatig door elkaar heen gebruikt. En dat is onterecht want Ether is heel iets anders dan Ethereum.

Wat is Ethereum?

Ethereum is de naam van een platform dat gebruikt wordt om ‘slimme contracten’ aan te maken. Deze contracten worden aangemaakt binnen een ‘blockchain’ en zijn hierdoor erg lastig te hacken.

Blockchain, wat is dat?

Een blockchain is te vergelijken met een grootboek waarbinnen nieuwe contracten altijd een link hebben met het vorige contract. Als een oud contract wordt aangepast heeft dat consequenties voor de geldigheid van alle nieuwe contracten.

Binnen het Ethereum platform kun je op verschillende manieren contracten aanmaken. Deze contracten worden afgerekend in Ether. En daarmee kom ik op de volgende vraag van deze handleiding.

Wat is Ether?

Ether is een digitale valuta die je kunt vergelijken met de Bitcoin. En daarmee is Ether dus een cryptocurrency. Een digitale munteenheid die niet wordt gesteund door een nationale bank maar die wordt gesteund door de Ethereum blockchain.

Ether kun je kopen verkopen via speciale websites. Om Ether in je bezit te kunnen krijgen moet je deze met ‘normaal’ geld inkopen. Ook kun je diensten verlenen en je klanten laten afrekenen in Ether om de valuta in je bezit te krijgen.

De koers van Ether wordt bepaald door vraag een aanbod van handelaren in de digitale valuta. Is er veel vraag dan stijgt de Ether koers, verkopen veel mensen hun Ethers? Dan daalt deze. De handel in Ether kan veel geld opleveren maar ook kun je veel geld verliezen door te handelen in Ether.

Geld verdienen met Ether

Er zijn veel mensen die geld verdienen met Ether. Vooral mensen die aan het begin van 2017 voor een paar honderd euro Ether kochten hebben goede zaken gedaan. De koers is sinds het begin van dit jaar een aantal keren over de kop gegaan.

Momenteel kun je 1 Ether kopen voor ongeveer 250 euro. Om geld te verdienen moet de Ether stijgen ten opzichte van de aankoopprijs. Als de koers stijgt naar 300 euro en je zou je Ether weer verkopen? Dan heb je dus 50 euro verdient.

De koers van Ether fluctueert hevig. Over de redenen voor deze fluctuaties is weinig bekend. Het zou kunnen komen door grote aan- en verkopen maar ook zou het kunnen komen door problemen op het Ethereum platform.

Een ding is zeker, deze fluctuaties van de koers van Ether maken beleggen in de munteenheid best risicovol. Je kunt veel geld verdienen in korte tijd maar net zo snel kun je deze winst weer verliezen.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.