Wat is SnapchatWat is Snapchat?

Geplaatst op: - bijgewerkt op (219 weergaven)
Wat is Snapchat

Wat is Snapchat?

Snapchat is een van de meest populaire applicaties voor mobiele devices. Wil je weten wat Snapchat is? Lees dan mijn uitleg over deze tool in een nieuwe ‘wat is’.

Snapchat is een applicatie die wordt ontwikkeld voor mobiele apparaten die draaien onder iOS (Apple iPhone) en Android (Samsung, Motorola, HTC). Met de applicatie kun je gemakkelijk filmjes, foto’s en berichten versturen naar contacten.

Heel kort gezegd is Snapchat dus een online berichtendienst voor het versturen en ontvangen van foto’s, video’s en berichten.

Tip

Wil je Snapchat niet downloaden maar juist verwijderen? Check dan deze handleiding.

Snapchat biedt haar berichtendienst volledig gratis aan. Iedereen die dat wil kan dus eenvoudig berichten versturen via Snapchat. Het is wel goed om te weten dat Snapchat een redelijk onduidelijke privacy policy gebruikt. Realiseer je dus goed Snapchat jouw gegevens kan en zal verkopen om haar dienst te kunnen aanbieden.

Snapchat contacten

Snapchat heeft een eigen systeem voor het bijhouden van je contacten. Je kunt namelijk alleen berichten versturen naar, en ontvangen van, mensen die ook Snapchat op hun smartphone hebben geïnstalleerd.

Via het contacten-systeem van Snapchat zie je eenvoudig welke contacten uit jouw telefoonboek ook Snapchat gebruiken. Via de interface van de app kun je deze contacten eenvoudig een Snapchat bericht versturen.

Wat is verschil met Whatsapp of Facebook Messenger?

Het grote verschil met bijvoorbeeld Whatsapp of Facebook Messenger en Snapchat is dat berichten die je met Snapchat verstuurd automatisch worden verwijderd van de telefoon van de ontvanger. Bij het versturen van een bericht kun je aangeven hoeveel tijd er zit tussen het openen en verwijderen van een bericht.

Om te voorkomen dat ontvangers van berichten stiekem schermafbeeldingen maken van Snapchat berichten krijg je als verzender van automatisch een melding als iemand een schermafbeelding maakt. Uiteraard biedt dit beperkte bescherming: een bericht dat je hebt verstuurd kun je niet terughalen en de schermafbeelding is dan ook definitief.

 

Snapchat downloaden?

Wil je Snapchat gebruiken? Of wil je de applicatie opnieuw installeren? Via de link bovenaan deze Snapchat handleiding wordt je doorverwezen naar de iOS versie van Snapchat. Wil je de Android versie van Snapchat downloaden? Raadpleeg dan de Play store.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.