Usenet Explorer is zeer geschikt om rechtstreeks van nieuwsgroepen te downloaden.Usenet Explorer – rechtstreeks downloaden van nieuwsgroepen

Geplaatst op: - bijgewerkt op (2.918 weergaven)
Usenet Explorer is zeer geschikt om rechtstreeks van nieuwsgroepen te downloaden.

Usenet Explorer.

Naast programma’s om geautomatiseerd van Usenet te downloaden bieden verschillende ontwikkelaars ook software aan om zelf rechtstreeks te downloaden van nieuwsgroepen. Usenet Explorer is een van de programma’s die daar zeer geschikt voor is.

Check hier onze Spotnet handleiding.

Om films of muziek te downloaden van nieuwsgroepen, wat uiteraard alleen mag als het rechtenvrije bestanden betreft,  heb je naast dit programma ook een goede Usenet provider nodig. Na het downloaden, installeren en instellen van Usenet Explorer met de gegevens van je provider kun je al snel downloaden.

Usenet Explorer is lichtgewicht en daarom uitermate geschikt voor wat oudere computers. Ook als je een eenvoudig server in je gangkast hebt staan met een Windows versie erop dan kun je hierop probleemloos Usenet Explorer installeren.

Rechtstreeks of met NZB bestanden downloaden

UE kan overweg met NZB bestanden om te downloaden van Usenet. Handig is dat echter niet: het programma is vooral bedoeld om handmatig en rechtstreeks van Usenet te downloaden. Na het verbinden van UE met je provider kun je nieuwsgroepen gaan zoeken.

De meest geschikte groepen zijn natuurlijk de binaire nieuwsgroepen. In deze groepen staat niet alleen tekstuele informatie; binaries worden vooral gebruikt voor het uitwisselen van bestanden. Door UE te laten filtere op alt.binaries kun je snel zien welke binaire nieuwsgroepen jouw provider biedt.

Heb je eenmaal de informatie van een binaire nieuwsgroep binnengehaald? Dan kun je met dit programma heel makkelijk filteren op de door jouw gewenste muziek of filmbestanden. Gebruik hiervoor de opties bovenaan de interface van Usenet Explorer.

Usenet Explorer biedt ontzettend veel mogelijkheden om films en muziek te downloaden.

Usenet Explorer biedt ontzettend veel mogelijkheden om films en muziek te downloaden.

Tot slot

Usenet Explorer mag je gratis downloaden en ook het gebruik is de eerste periode gratis. Na afloop van de probeerperiode moet je echter een licentie kopen voor gebruik van het programma. Wil je zelf proberen om muziek of films rechtstreeks van Usenet af te halen? Dan kun je met Usenet Explorer heel eenvoudig beginnen met downloaden.

De versie van UE die je kunt downloaden naast deze pagina is alleen geschikt voor 64 bit Windows systemen. Op de site van de ontwikkelaar van het programma kun je ook 32 bit versies van UE downloaden.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.