FlashFXP downloadenFlashFXP – bestanden downloaden via FTP

Geplaatst op: - bijgewerkt op (767 weergaven)
FlashFXP downloaden

FlashFXP

FlashFXP is een van de oudste Windows programma’s voor het uploaden en downloaden van bestanden via het FTP protocol. Al in 1998 verscheen de eerste versie van dit programma dat nu nog steeds veelgebruikt wordt.

Deze week kwam versie 5.20 uit van FlashFXP. Wil je meer weten over dit programma? Lees dan onze handleiding of download FlashFXP rechtstreeks van downloadcentrum.com.

Wat kun je met FlashFXP

FlashFXP is een programma om bestanden (muziek, films, series, boeken, software) te downloaden van een server op basis van het FTP protocol.

Verder is het ook mogelijk om bestanden tussen FTP-servers uit te wisselen. Dit proces wordt FXP genoemd. Niet alle FTP software ondersteunt FXP.

Een protocol is een manier waarop computers met elkaar kunnen communiceren onafhankelijk van de hardware of software op deze computers. Via FTP kun je dus bestanden uploaden en downloaden van Windows naar Linux of van Linux naar Apple Mac.

FTP wordt vooral veel gebruikt op webservers. Als je een WordPress site wil gaan starten kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om de WordPress bestanden en de templates via FTP online te plaatsen.

Verder wordt het FTP protocol ook veel gebruikt voor het uploaden en downloaden van grotere bestanden. Zo worden veel Linux distributies via FTP servers aangeboden. Maar ook bestanden met daarin films of series kun je via een ftp server downloaden.

Om te kunnen downloaden van FTP met FlashFXP moet je, naast het programma, ook een server hebben waar je vanaf kunt downloaden. Als niemand jouw toegang geeft tot een ftp server kan je niets downloaden. Downloaden via FTP is dus niet te vergelijken met een downloadprogramma als Spotnet of uTorrent.

Systeemeisen FlashFXP

FlashFXP is alleen beschikbaar als download voor Windows. Het programma werkt niet op andere besturingssystemen. Verder zijn de systeemeisen voor FlashFXP erg laag. Je hoeft geen krachtige computer of veel geheugen te hebben om te kunnen downloaden met deze software.

Het 'startscherm' van FlashFXP.

Het ‘startscherm’ van FlashFXP.

Uiteraard is het wel noodzakelijk om een flinke harddisk te hebben. Bestanden die je via FTP download worden opgeslagen op je harddisk. Download zal mislukken als je harde schijf bijna vol.

FlashFXP downloaden

Via de link op deze pagina kun je een shareware versie van FlashFXP downloaden. Deze versie van het programma biedt volledige functionaliteit. Wil je echter ondersteuning voor FlashFXP? Dan zul je een licentie moeten kopen. Deze kost eenmalig 30USD en biedt levenslange ondersteuning op FlashFXP.

 

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.