filezilla-logoFilezilla – FTP Software

Geplaatst op: - bijgewerkt op (1.175 weergaven)
filezilla-logo

Filezilla

Als je een eigen website hebt en deze ook echt zelf onderhoudt dan heb je de term ‘ftp’ vast wel eens voorbij zien komen. Ftp staat voor ‘File Transfer Protocol’ en de naam zegt het natuurlijk al, ftp is primair bedoeld om bestanden tussen computers en servers te verplaatsen via een netwerkverbinding. Om via ftp bestanden te kunnen verplaatsen heb je software nodig. Software die je gratis kunt downloaden om mee te ftp-en is bijvoorbeeld Filezilla.

filezilla-ftp-software

De interface van Filezilla

Filezilla is een populair open-source ftp programma. Het programma dankt zijn populariteit mede aan het feit dat het weinig vraagt van een computer, zelfs op een oudere computer werkt de software supersnel. Ondanks die eenvoudig biedt Filezilla wel prima mogelijkheden op het gebied van ftp. Uploaden, downloaden en het verplaatsen van bestanden tussen verschillende ftp servers is erg eenvoudig.

Versie-geschiedenis

Afgelopen week bracht de ontwikkelaar van Filezilla de final release uit van versie 3.6.0. van de software. Deze nieuwe versie is gratis te downloaden op de website van de ontwikkelaar. Op die website vind je versies voor Windows, Apple OSX en Linux. Ben je dus op zoek naar een gratis software pakket voor het verplaatsen van bestanden met ftp? Dan is Filezilla een goede keuze. Alternatieven voor Filezilla zijn er natuurlijk genoeg. Denk bijvoorbeeld aan Smartftp of aan Total Commander. Dat laatste programma biedt eenvoudige ftp-functionaliteit.

Vandaag verscheen versie 6.13.0 van Filezilla. Deze versie van het populaire FTP-programma is beschikbaar als Release Candidate 1. Release Candidate versies van software zijn versies die bijna af zijn maar die nog wel in een test-fase verkeren. Ben je op zoek naar ftp software en vind je het niet erg als je af en toe tegen kleine problemen aanloopt? Dan kun je deze nieuwe versie van Filezilla downloaden via de link bovenaan deze pagina.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.