Gratis FTP software downloaden: CrossFTPBestanden up- en downloaden met CrossFTP

Geplaatst op: - bijgewerkt op (634 weergaven)
Gratis FTP software downloaden: CrossFTP

CrossFTP

CrossFTP is een programma dat je kunt gebruiken voor het up- en downloaden van bestanden via FTP servers. Wil je meer weten over deze gratis software? Check dan mijn review en lees mijn ervaringen met de tool.

CrossFTP is beschikbaar voor zowel Windows als Apple en Linux. Het programma is beschikbaar in een gratis variant en een betaalde Pro editie. Mocht je besluiten om CrossFTP te proberen dan kun je 30 dagen de Pro editie gebruiken. Na die proefperiode kun je CrossFTP Free kosteloos blijven proberen. Wil je de Pro versie blijven gebruiken dan zul je een licentie moeten kopen.

Tip

CrossFTP is niet het enige gratis FTP programm. Klik hier voor meer gratis FTP software.

Uploaden en downloaden via FTP

CrossFTP is een programma voor het uploaden en downloaden via het FTP protocol. Een ander gratis programma voor het werken met FTP servers is bijvoorbeeld Cyberduck. FTP is ontwikkeld voor het verplaatsen, downloaden en uploaden van bestanden zonder bijbehorende content. FTP software oogt dan ook vrij spartaans.

Ook CrossFTP is een programma met een overzichtelijke maar simpele interface. De interface is verdeeld in een aantal vakken waar zowel lokale mappen (op je harddisk) als server locaties kunnen worden weergeven. Met je muis kun je vervolgens bestanden downloaden van een FTP server naar je computer of laptop en vice versa.

Naast de vensters waarin servers en lokale mappen worden weergegeven is er een scherm waar informatie wordt weergeven over de status van de verbinding die je hebt met een FTP server. Dat scherm is vooral handig om te zien hoe het staat met je up- of download. Maar ook bij problemen tijdens het inloggen of verplaatsen van bestanden kun je hier meer informatie vinden over de aard van het probleem.

 

CrossFTP werkt zowel onder Windows als OS X en Linux. De interface is erg gebruikersvriendelijk.

CrossFTP werkt zowel onder Windows als OS X en Linux. De interface is erg gebruikersvriendelijk.

Mijn ervaring met CrossFTP

CrossFTP is een prima FTP-cliënt. Omdat FTP een relatief eenvoudig protocol voor het uploaden, downloaden en verplaatsen van bestanden is ziet FTP software er vaak hetzelfde uit. Toch vind ik CrossFTP een beter programma dan Cyberduck. Vooral de mogelijkheid tot het opslaan van FTP-servers inclusief de bijbehorende inloggegevens maakt van CrossFTP een prima ontwikkelde tool voor het werken met FTP-servers.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.