Cyberduck logoCyberduck – een gratis FTP en Webdav client

Geplaatst op: - bijgewerkt op (888 weergaven)
Cyberduck logo

Cyberduck logo

Ben je op zoek naar gratis software voor het beheren van FTP of webdav verbindingen? Dan is Cyberduck een van de opties die je zou moeten overwegen. Is het niet om de uitgebreide mogelijkheden van het programma dan alleen al om het coole logo dat de ontwikkelaars van Cyberduck hebben gemaakt voor hun programma ;).

Cyberduck wordt uitgebracht onder een GPL licentie. Dit betekent dat iedereen de software gratis mag downloaden. Ook mogen mensen die dat willen het programma aanpassen aan hun eigen wensen, zolang ze het eindresultaat van hun werk maar niet verkopen. Verder is Cyberduck beschikbaar voor zowel Windows als Apple OSX en kun je de software installeren met een Nederlandstalige interface. Wil je FTP-software downloaden in het Nederlands? Dan is Cyberduck een van de weinige keuzes.

Mogelijkheden en systeemeisen

Cyberduck biedt een groot aantal mogelijkheden. Zo wordt niet alleen FTP ondersteunt maar kun je ook bestanden uitwisselen via SFTP en het webdav protocol. Verder worden een aantal cloud-opslagdiensten ondersteunt die gebruik maken van de Openstack of S3 api (Amazon Cloud werkt op basis van de S3 api). Wil je gemakkelijk bestanden uitwisselen tussen verschillende mobiele apparaten en je computer of laptop? Dan is het gebruik van een cloud-oplossing in combinatie met Cyberduck een prima keuze.

De interface van Cyberduck.

De interface van Cyberduck.

Ben je op zoek naar FTP software om online een (wordpress) website te bewerken? Dan kan dat ook met Cyberduck. Het programma biedt namelijk standaard een groot aantal vooraf geinstalleerd tekstbewerkingsprogramma’s (waaronder BBedit en CSSedit). Hierdoor kun je inloggen op de FTP-server van je hosting-provider en eenvoudig wijzigingen aanbrengen in de broncode van je website. Daarnaast biedt CSSedit een uitgebreid scala aan mogelijkheden voor het bewerken van CSS bestanden.

De systeemeisen van Cyberduck zijn laag. Het programma werkt probleemloos op oudere computers. Het programma ondersteunt alle versies van Windows vanaf Windows 7. Draait jouw computer of laptop deze versie (of hoger) dan zal Cyberduck probleemloos werken. Heb je problemen met Cyberduck of heb je vragen over de mogelijkheden. Op de website van de ontwikkelaar vind je een uitbreide handleiding van Cyberduck. Ook kun je onder deze pagina reageren.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.