NZBVortex - Downloaden van Usenet met Apple MacNZBVortex – Downloaden van Usenet met Apple Mac

Geplaatst op: - bijgewerkt op (28.381 weergaven)
NZBVortex - Downloaden van Usenet met Apple Mac

NZBVortex

NZBVortex is een programma waarmee je kunt downloaden van binaire nieuwsgroepen (binairies). De tool is daarmee vergelijkbaar met Spotnet of SABnzbD. Er is echter een groot verschil tussen NZBVortex en Spotnet.

De meeste software die op downloadcentrum.com wordt behandeld draait namelijk uitsluitend op Windows computers. Heb je een Apple Mac en wil je graag gratis downloaden van Usenet? Dan is NZBVortex de tool voor jou. Downloaden van Usenet op je Apple Mac doe je namelijk het beste met deze gratis software.

Gisteren verscheen er van dit downloadprogramma voor Apple Mac een update. Eerder deze maand verscheen al een nieuwe versie die niet helemaal vrij was van foutjes. NZBVortex versie 2.11.0 kun je gratis downloaden via de link naast dit artikel. Het programma wordt als shareware uitgebracht. Bevalt de software je? Dan kun je voor 16 euro een licentie kopen. Meer informatie over NZBVortex in ieder geval op de site van de ontwikkelaars.

Mogelijkheden

NZBVortex is verreweg het meest-gebruikte downloadprogramma om op Apple Mac computers te downloaden van Usenet. De software lijkt qua mogelijkheden wel op Newsleecher voor Windows. met beide programma’s kun je door middel van NZB bestanden downloaden van Usenet. Zo kun je met NZBvortex dus films, tv-series en muziek downloaden van nieuwsgroepen.

NZBVortex biedt een groot aantal mogelijkheden die het downloaden van Usenet nog gemakkelijker maken. Zo kun je de software automatisch laten downloaden van verschillende servers en gaat het downloaden erg snel vanwege de mogelijkheid tot het downloaden via verschillende threads en verbindingen. Ook kun je automatisch bestanden downloaden door het inladen van RSS-feeds met nieuwe films of nieuwe muziek.

Daarnaast biedt het programma de mogelijkheid tot het instellen van een NZB-watch folder. Nadat je in deze folder een NZB bestand plaatst zal NZBvortext automatisch de film, muziek of game downloaden van Usenet. Met deze functie kun je bijvoorbeeld Binsearch gebruiken voor het zoeken naar NZB bestanden voor leuke films of tv-series waarna je het corresponderende nzb bestand opslaat in de watch-folder; NZBvortex zal nu automatisch deze bestanden downloaden.

Automatisch uitpakken, controleren en repareren

Zoals veel NZB-downloadprogramma’s biedt NZBVortex de mogelijkheid om je downloads van Usenet automatisch uit te pakken. Ook kan NZBVortex je downloads automatisch controleren en indien nodig repareren. Dit proces verloopt via par-bestanden die NZBVortex automatisch gebruikt om te controleren en repareren.

Wil je downloaden van Usenet maar heb je geen PC met Windows om dat te doen via Spotnet of Spotlite? Dan kun je voor Apple Mac computers en laptops de NZBVortex gratis downloaden en installeren. Dit downloadprogramma voor Apple Mac is eenvoudig in het gebruik en biedt in grote lijnen dezelfde functionaliteit als downloadprogramma’s voor Usenet die draaien op Windows computers.

De interface vanNZBVortex, de beste software om te downloaden van Usenet op je Apple Mac!

De interface vanNZBVortex, de beste software om te downloaden van Usenet op je Apple Mac!

Om optimaal te kunnen profiteren van downloaden met NZBvortex op je Apple Mac is een betaalde usenet provider eigenlijk onontbeerlijk. Een gratis nieuwsgroepen provider biedt niet de retentie en het aanbod aan muziek, films en tv-series die je nodig hebt om snel te kunnen downloaden.

Heb je problemen met NZBvortex, is het programma bijvoorbeeld traag of krijg je de melding ‘Waiting for download’? Dan zit er waarschijnlijk een probleem in de verbinding met de nieuwsgroepen-server. Check je instelling nogmaals en herstart het programma. Blijft NZBvortex traag dan kun je overwegen om een licentie te kopen voor het programma. Voor ongeveer 15 euro kun je zo’n licentie kopen die als voordeel een goede support biedt. De helpdesk van NZBvortex kan je helpen bij problemen met het programma. NB: een crack of illegale serial biedt geen recht op support!

**Update**
Gisteren verscheen versie 2.11.6 van de beste Usenet downloadtool voor Apple Mac. In deze nieuwe versie zijn een aantal kleine verbetering doorgevoerd en ook zou het download-programma stabieler moeten werken. Gratis downloaden via de link naast dit artikel.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

6 reacties

 • Rob

  Prachtig programma en het werkt prima.
  Helaas geen handleiding of goede FAQ.
  Probeer maar eens een overzicht te krijgen van de vele newsgroups die er zijn
  Probeer maar eens uit een specifieke newsgroup te downloaden
  Ik heb het antwoord nog nergens kunnen vinden

 • Michel

  bij downloaden geeft iedere keer almost out of Fred space 250 mb reserverd on the drive downloads are paused please Fred up disk and space

 • Dave Dauwerse

  Geachte,
  Ik ben het niet eens met de stelling “NZBVortex is verreweg het meest-gebruikte downloadprogramma om op Apple Mac computers te downloaden van Usenet”. Het is een goed programma om te downloaden van nieuwsgroepen, maar een programma om te kunnen posten is het niet.
  In tegenstelling tot Unison (nu gratis) waarbij het wel mogelijk is.
  Ook kan met Unison een favorieten folder aangemaakt worden met de laatste updates c.q. posts.
  Misschien een optie om dit mee te nemen voor de nieuwsgroepen newbs.