Halite - logo van deze onbekende Bittorrent clientHalite – een goed alternatief voor uTorrent of Vuze

Geplaatst op: - bijgewerkt op (2.791 weergaven)
Halite - logo van deze onbekende Bittorrent client

Halite

uTorrent, Frostwire en Vuze moeten zich zorgen gaan maken: steeds meer mensen ontdekken het gemak van alternatieve Bittorrent software voor het downloaden van muziek en films via het P2P protocol.

Vorige maand nog las je op downloadcentrum een review van Tixati . Vandaag een korte eerste impressie van Halite, nog zo’n onbekend maar goed werkend programma om te downloaden via Bittorrent. Halite kun je gratis downloaden en gebruiken; het programma wordt aangeboden onder een GPL licentie.

Mogelijkheden

Halite is een lichtgewicht programma, daardoor werkt het ook goed op wat oudere en langzamere computers. Nadeel is dat het programma minder geavanceerde mogelijkheden heeft dan bijvoorbeeld µTorrent.

 

Toch biedt Halite een groot aantal mogelijkheden. Zo kun je met het programma gewoon downloaden via magnets en torrents. Ook ondersteunt Halite het trackerless downloaden van torrents en magnets via DHT en wordt encryptie voor torrents ondersteunt waardoor je anoniemer kunt downloaden.

Tenslotte kun je tijdens het downloaden van films of muziek aangeven welke bestanden prioriteit hebben. Zo kun je downloads die je snel binnen wil hebben een hoge prioriteit geven terwijl minder belangrijke bestanden minder snel gedownload worden. Is Halite klaar met de download-queue? Dan kan het programma zichzelf of de hele computer automatisch afsluiten.

De interface van Halite

De interface van Halite

Alleen voor Windows

Halite wordt alleen ontwikkeld voor computers en laptops waarop Windows draait. Alle Windows versies vanaf Windows XP kunnen overweg met dit programma. Helaas is er nog geen versie van Halite voor Apple Mac. Het beste alternatief voor Halite op Apple Mac is Transmission. Ook gratis, lichtgewicht en spyware-vrij.

Halite wordt aangeboden in het Engels. Dankzij een grote groep gebruikers kan het programma ook in andere talen gebruikt worden. Wil je Halite in het Nederlands gebruiken? Download en installeer dan dit bestand.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.