Muziek downloaden met Deluge, een onbekende Bittorrent cliënt.Deluge downloaden – films, tv-series en muziek downloaden met Bittorrent

Geplaatst op: - bijgewerkt op (4.332 weergaven)
Muziek downloaden met Deluge, een onbekende Bittorrent cliënt.

Muziek downloaden met Deluge, een onbekende Bittorrent cliënt.

Wil je muziek, films of tv-series downloaden met Bittorrent maar weet je niet welke software je daarvoor kunt gebruiken? Dan is de keuze groot: Vuze, Frostwire en uTorrent zijn drie programma’s die de erg populair zijn. Maar naast deze populaire downloadprogramma’s op basis van Bittorrent zijn er ook vele onbekende programma’s. Een daarvan is Deluge, een Bittorrent downloadprogramma dat werkt op Apple Mac, Windows en Linux.

Deluge wordt ontwikkeld door twee ontwikkelaars die vooral gespecialiseerd zijn in software voor Linux. Omdat Deluge zo’n goed programma is om te downloaden met Bittorrent besloten ze, om na de release voor diverse Linux distributies  Deluge ook aan te bieden voor Windows en Apple Mac. Daarmee lijkt Deluge een serieus alternatief te worden voor Vuze en Frostwire, twee Bittorrent clients die op hun retour lijken omdat ze veel extra overbodige software bevattten.

Deluge: de mogelijkheden

Deluge biedt net zoals haar grote concurrenten de standaard mogelijkheden. Er is ingebouwde bittorrent-encryotie om anoniem torrents te downloaden en ook biedt Deluge mainline, upnp, nat-pmp en uTorrent Peer exchange mogelijkheden. Voor de meeste mensen zijn deze mogelijkheden niet zo belangrijk: wel belangrijk is de snelheid van Deluge tijdens het toevoegen van Torrents en de verdere werking van het programma.

een schermafbeelding van Deluge.

een schermafbeelding van Deluge.

Ook handig is de mogelijkheid om op afstand je downloads met Deluge te beheren via een webbrowser. Zo kun je via je smartphone of tablet inloggen de Deluge installatie op je vaste computer of laptop om zo te zien hoe het staat met de je downloads. Je kunt zelfs torrents toevoegen via de web-interface en uiteraard kun je downloads pauzeren, herstarten of hervatten. En dat allemaal via het scherm van een willekeurig apparaat.

Deluge versie 1.3.11 gratis downloaden?

Ben je geinteresseerd in Deluge als alternatief voor Frostwire of Vuze? Je kunt het programma dan downloaden via de link bovenaan deze pagina, die versie is trouwens alleen geschikt voor Windows computers. Heb je problemen met het downloaden met Bittorrent via Deluge? Reageer dan onder deze pagina, wellicht dat een van onze lezers je dan kan helpen. Ook kun je met Deluge problemen, bijvoorbeeld tijdens de installatie, terecht op het forum van het Bittorrent downloadprogramma.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een reactie