Gratis DTP software downloaden.Scribus – Gratis DTP software

Geplaatst op: - bijgewerkt op (1.605 weergaven)
Gratis DTP software downloaden.

Scribus

Voor gratis software om teksten en spreadsheets te bewerken kun je het beste OpenOffice downloaden. Ben je op zoek naar gratis software om drukwerk mee te maken dan is Scribus het programma dat je moet downloaden.

Scribus is een open-source programma voor het maken en bewerken van documenten. Het programma is vooral geschikt als gratis DTP software. Je kunt er hele mooie documenten mee maken die je later als drukwerk wil gaan printen.

Software om documenten mee te maken en bewerken die als drukwerk gebruikt moeten gaan worden noem je ook wel DeskTop Publishing software (DTP software). Bekende pakketten om mee te DTP-en zijn bijvoorbeeld Microsoft Publisher, Adobe Pagemaker en voor Apple Mac ontwikkelt Apple Pages. Deze pakketten maken allemaal deel uit van dure Office pakketten en zijn zeker voor thuisgebruik niet te betalen.

Gratis DTP software

Gelukkig is er een alternatief voor dure DTP software. Zo kun je via de website naast dit artikel de gratis Scribus software voor DTP downloaden. Met dit programma kun je op vergelijkbare wijze als met betaalde DTP software documenten klaarmaken voor het afdrukken op papier.

In Scribus kun je heel gemakkelijk documenten en afbeeldingen inladen en deze vervolgens verdelen over de bladzijdes van een boek, handleiding, tijdschrift of krant. Dit bestand kun je vervolgens opslaan als PostScript of PDF formaat zodat een drukker er ook mee uit de voeten kan.

Voor Windows, Linux en Apple

Omdat Scribus ontwikkeld wordt onder een open-source licentie is het programma beschikbaar voor een groot aantal besturingssystemen. Uiteraard worden alle gangbare Windows versies ondersteund, zelfs de Windows XP versie is nog steeds beschikbaar. Daarnaast worden Linux en Apple Mac versies van de gratis te downloaden Scribus DTP software aangeboden.

Scribus is alleen beschikbaar in het Engels. Dat is een nadeel van het programma, maar de vele mogelijkheden en positieve ervaringen van huidige gebruikers maken dat een van de weinige nadelen. Nederlandstalige software om mee te DTP-en is namelijk alleen beschikbaar tegen betaling. Alleen Microsoft Publisher is namelijk beschikbaar in het Nederlands.

Wil je meer informatie over Scribus of heb je vragen of problemen met deze gratis software? Reageer dan onder dit bericht. Ook kun je via de website van Scribus vragen stellen en problemen met het programma aankaarten. Gratis downloaden doe je tenslotte via de link naast dit artikel.

Gratis software downloaden om mee te vormgeven.

Gratis software downloaden om mee te vormgeven.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een reactie

  • wilma Post

    Ik wil mijn eigen folders gaan maken. Ik heb altijd gewerkt op CorelDraw maar die kan geen drukker ‘vertalen’.
    Is er een vooral eenvoudig programma waarmee ik mijn eigen folders kan maken en die drukkers kunnen ‘lezen\’.
    Hoe eenvoudiger hoe liever. Je site is voor mij onduidelijk daarover./ Bedankt alvast.
    Wilma