RJ TextEdRJ Texted – tekstbewerking voor ontwikkelaars

Geplaatst op: - bijgewerkt op (287 weergaven)
RJ TextEd

RJ TextEd

Zelf een website maken kan natuurlijk prima met WordPress, Dreamweaver of Frontpage. Wil je echter zelf aanpassingen maken aan de broncode van je eigen website dan voldoen dat soort programma’s vaak niet. Je hebt in zo’n geval andere software nodig die gemaakt is voor mensen die websites ontwikkelen.

Ook aan deze groep professionele gebruikers en ontwikkelaars wordt natuurlijk gedacht. Op internet, en natuurlijk ook op downloadcentrum.com, vind je een groot aantal gratis software-programma’s waarmee je gemakkelijk zelf html, php, asp en andere scripts kunt schrijven en bewerken. Heel bekend is bijvoorbeeld Notepad++.

RJ TextEd

Vandaag werd de redactie van downloadcentrum.com gewezen op een nieuwe versie van RJ TextEd. Deze nieuwe versie kwam uit als update voor een eerdere release van RJ TextEd aan het begin van deze week. De update verscheen vanwege kleine problemen met de orignele versie en de ontwikkelaars raden iedereen aan die eerder deze week versie 10.10 heeft gedownload om deze update zo gauw mogelijk te installeren.

Mogelijkheden

RJ TextEd biedt een groot aantal handige mogelijkheden voor ontwikkelaars en professionele webdesigners. Uiteraard is er syntax-highlighting waar je gemakkelijk ziet welke regels code bevatten en welke regels commentaar bij de code. Maar ook selectiemogelijkheden en sorteermogelijkheden behoren tot de mogelijkheden. Erg handig is de uitgebreide zoek-en-vervang mogelijkheid die zelfs over verschillende bestanden kan worden ingezet.

Gratis downloaden van RJ TextEd kan via de link naast dit artikel. Alleen Windows wordt ondersteund maar via Wine kun je RJ TextEd ook gebruiken onder Linux-systemen. Alle Windows versies worden ondersteund en je kunt RJ TextEd zelfs downloaden voor Windows XP. Ben je op zoek naar een gratis programma om je zelfgemaakte website(s) met eigen scripts, html of css uit te breiden? Dan is de RJ Text software een aanrader.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.