gratis notepad++ software downloadenNotepad++ voor het maken en bewerken van teksten

Geplaatst op: - bijgewerkt op (2.025 weergaven)

Gratis software downloaden om snel en eenvoudig teksten te bewerken? Een van de beste gratis software pakketten om eenvoudig teksten te bewerken is Notepad++.

Notepad++ biedt een simpele interface, een snelle bediening en veel mogelijkheden voor mensen die meer zoeken dan alleen de standaardfuncties van Notepad. Vooral voor mensen die HTML, CSS of Java programmeren is Notepad++ een fijn programma.

Nieuwe versie Notepad++

Vandaag kwam een nieuwe versie uit van Notepad++. Deze versie luistert naar versienummer 6.7.7. In deze versie zijn een groot aantal nieuwe functies en andere verbeteringen doorgevoerd. Het is in deze versie van Notepad++ bijvoorbeeld mogelijk om een bestand op meerdere locaties te bewerken. Ook nieuw in deze versie is de ondersteuning voor Perl-compatible reguliere expressies. Ook de interface van deze gratis teksteditor heeft een kleine wijziging ondergaan, in een klein scherm kun je nu snel zien op welke positie in een document je bezig bent.

gratis notepad++ software downloaden

Notepad++ interface met syntax highlighting

Notepad++ downloaden?

Notepad++ is een van de beste gratis software pakketten om teksten te bewerken. Vooral voor mensen die op zoek zijn naar alternatieven voor Dreamweaver is Notepad++ een goede keuze.

Het programma is namelijk erg geschikt om in te programmeren in bijvoorbeeld HTML of PHP. Voor een groot aantal programmeertalen biedt Notepad++ syntax-highlighting. Dit betekent dat de software alle woorden en commando’s van een programmeertaal een andere kleur geeft: handig om niet in de war te raken tijdens het programmeren.

Wil je het programma nu downloaden? Dan kun je via de link bovenaan dit programma gratis downloaden via de website van de ontwikkelaars. Voor vragen, opmerkingen of problemen met dit programma kun je onderaan deze pagina reageren.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een reactie