Naps 32 downloadenProblemen met je scanner onder Windows 10? NAPS32 is de oplossing

Geplaatst op: - bijgewerkt op (678 weergaven)
Naps 32 downloaden

Naps 32

Printers en scanners blijven apparaten waar elke Windows versie problemen mee heeft. En dat is best vervelend, vaak gaan dit soort apparaten langer mee dan de computer of laptop waarmee je ze bedient.  En het zou dus fijn zijn als ook je nieuw PC met daarop Windows 10 je oude scanner of printer herkent. 

Helaas is de realiteit vaak anders. Zeker Windows 10 en Windows 8 kennen veel problemen met printers en scanners. Zo komt het zeer regelmatig voor dat Windows je printer of scanner niet meer ondersteunt omdat hij te oud is. Maar ook scanners van minder bekende merken geven regelmatig problemen als je ze wil gebruiken onder Windows.

vuescan

vuescan

Gelukkig zijn er een aantal tools waarmee je toch oudere of minder bekende scanners kunt gebruiken onder verschillende Windows versies. Al eerder schreef ik een review van VueScan, een gratis programma waarmee je onder Windows 10 verschillende scanners gewoon aan de gang kunt krijgen.

NAPS32

Een andere tool waarmee je minder bekende of niet meer ondersteunde scanners toch aan de gang kunt krijgen is NAPS32. NAPS32 is de afkorting voor ‘Not Another PDF Scanner’. Het programma herkent zo goed als alle scanners die werken op basis van WIA en TWAIN drivers. Dit betekent dat het programma eigenlijk alle moderne scanners ondersteunt.

NAPS32

NAPS32

NAPS32 biedt verder alle functies die je van een programma dat gebruikt wordt om scanners te besturen mag verwachten. Zo kun je selecteren welk gedeelte van een bladzijde of afbeelding je wil scannen. Maar ook kun je afbeeldingen en teksten scannen naar verschillende afbeeldingsformaten (.JPG, .GIF, .PNG). Verder biedt NAPS32 ondersteuning voor OCR zodat je teksten kunt inscannen en deze verder kunt bewerken.

Een ander voordeel van NAPS32 is het feit dat het programma beschikbaar is in een groot aantal talen. Uiteraard kun je de software gebruiken in het Engels maar wil je liever Nederlandstalige software gebruiken? Ook dan kun je NAPS32 downloaden en installeren. Omdat het programma open-source is zijn er Nederlandse vertalingen beschikbaar voor alle menu’s in het programma.

Tot slot is NAPS32 beschikbaar als gratis download voor Windows. De tool wordt uitgebracht onder een freeware en open-source licentie. Hierdoor mag je de tool gratis downloaden maar ook kun je hem verder verspreiden en mag je de broncode aanpassen. Een ding is zeker: NAPS32 geeft je oude scanner een tweede leven, ook onder Windows 10!

 

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.