Libre OfficeLibreOffice – gratis Office pakket

Geplaatst op: - bijgewerkt op (782 weergaven)
Libre Office

Libre Office

LibreOffice is een gratis alternatief voor de dure Office software van Microsoft. Net zoals OpenOffice kun je LibreOffice gratis downloaden en gebruiken. Zowel particuliere gebruikers als mensen die zakelijk een alternatief voor Microsoft Office willen gebruiken kunnen LibreOffice gratis downloaden.

LibreOffice is ontstaan uit OpenOffice. In 2010 kwam OpenOffice in handen van Oracle. Een deel van de ontwikkelaars van dat programma was het daar niet mee eens en begonnen daarop met de ontwikkeling van een nieuwe Office pakket op basis van OpenOffice 3.3. De nieuwe Office software bleef gratis en kreeg een nieuwe naam LibreOffice.

Dat LibreOffice is gebaseerd op OpenOffice is te zien aan de interface van de beide Office pakketten: deze lijken nog steeds erg op elkaar. Ook uit de namen van de verschillenden onderdelen van de beide Office pakketten is de gelijkenis te zien. Deze namen zijn namelijk in beide versies gelijk. LibreOffice biedt de volgende programma’s aan in haar Office software (met tussen haakjes de naam van de Microsoft variant van het programma).

 1. Writer: tekstverwerking (Word)
 2. Draw: foto en beeldbewerking
 3. Calc: spreadsheets (Excel)
 4. Base: databaseprogramma (Access)
 5. Formula: geavanceerde wiskundige berekeningen
 6. Impress: presentaties maken (Powerpoint)
Writer is het Word alternatief van LibreOffice.

Writer is het Word alternatief van LibreOffice.

Opensource

LibreOffice is een open-source programma. Dit betekent dat iedereen die dat wil de broncode van de software kan downloaden en bewerken. Het grootste voordeel van veel open-source software is dat er vaak versies worden ontwikkeld voor meerdere besturingssystemen.

Dit is ook het geval bij LibreOffice. Er zijn namelijk versies van deze Office software voor Windows, Linux en OS X (Apple). De software is op al deze besturingssystemen daarnaast altijd gratis te gebruiken.

Versie 5.0

De Document Foundation (de stichting achter LibreOffice) bracht vandaag versie 4.4 uit van haar paradepaardje. Deze versie kent een groot aantal verbeteringen, zo werden al in deze laatste versie alleen al bijna 100 bugs gefixt.

Verder lijkt versie 4.4. de laatste versie van LibreOffice te zijn in de 4-serie. Want in de loop van dit jaar zal versie 5.0 verschijnen. Van deze nieuwe versie van LibreOffice verscheen eind vorige maand nog Release Candidate 2.

LibreOffice kun je gratis downloaden via de link bovenaan deze pagina. Via de site van de stichting vind je ook hulp bij problemen tijdens de installatie en het gebruik van LibreOffice. Tenslotte kun je natuurlijk altijd via downloadcentrum.com om hulp vragen bij problemen tijdens de installatie en het gebruik van LibreOffice.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een reactie

 • B.C Klapwijk-Jongkind

  Ik wil u het volgende vragen, Kunt u mij alstublieft helpen aan het instalatie
  bestand van LibreOffice 4.2.5.2?
  Ongeveer een half jaar geleden heb ik dit programma gebruikt maar nu
  helaas niet meer nodig.
  Bij het weghalen ervan is er iets mis gegaan wat ik alleen nog kan verwijderen dat zelfde programma
  nogmaals te installeren en het dan op de goede manier te doen.
  Alvast bedankt en ik hoop dat het lukt om mij dat bestand ineens via een mail met
  bijlage op te sturen of om mij alleen te zeggen waar en hoe ik die versie kan vinden.