Editpad - tekstbewerkingEditpad – Simpele tekstverwerkingssoftware

Geplaatst op: - bijgewerkt op (608 weergaven)
Editpad - tekstbewerking

Editpad

Voor simpele tekstverwerkingssoftware is het met Windows meegeleverde kladblok een veelgebruikt programma. Zoek je echter een gratis alternatief voor Notepad dat net wat meer mogelijkheden biedt dan is Editpad een goede keuze. Deze eenvoudige tekstverwerkingssoftware biedt alle mogelijkheden die Notepad ook biedt maar heeft daarnaast ook extra functies.

Versie 7 van Editpad is de nieuwste versie van deze populaire tekstverwerkingssoftware. Een groot voordeel ten opzichte van het Windows kladblok is dat Editpad een onbeperkt aantal documenten kan openen in een venster. Windows kladblok opent voor elk document een apart venster en dat kan erg onoverzichtelijk worden als je veel bestanden tegelijk bewerkt.

Naast een gratis versie is er voor bedrijven een mogelijkheid om een licentie aan te schaffen voor dit programma. Zo kan in een bedrijf een onbeperkt aantal gebruikers werken met het programma. Naast een licentie voor de gratis versie is het ook mogelijk om een Pro-editie van Editpad te kopen. Deze versie biedt een groot aantal extra mogelijkheden voor bijvoorbeeld programmeurs.

Wil je programmeren?

Voor mensen die in een gratis tekstverwerkingsprogramma zoeken om mee te programmeren in bijvoorbeeld PHP of ASP zijn er betere programma’s dan EditPad. Kijk dan bijvoorbeeld eens bij Notepad++. Ook de professional versie van Editpad, de pro-versie, is beter geschikt voor programmeerwerkzaamheden. Vooral de syntax-highlighting binnen Notepad++ en Editpad pro is een essentiële toevoeging voor programeerwerkzaamheden.

Alleen voor Windows

Editpad werkt alleen samen met Windows. Alle recente versies, inclusief Windows XP, worden ondersteund. Voor Apple Mac en Linux en Unix computers moet je verder kijken naar een ander programma. Denk bijvoorbeeld aan Textwrangler voor Mac of gPHPedit voor Linux met een Gnome desktop.

 

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.