PDFtrickAfbeeldingen uit een PDF opslaan: PDFtrick

Geplaatst op: - bijgewerkt op (221 weergaven)
PDFtrick

PDFtrick

Ben je op zoek naar een gratis tool voor het rippen van afbeeldingen uit een PDF bestand? Download dan via de link bovenaan deze pagina PDFtrick. Met dit programma rip je eenvoudig alle afbeeldingen uit een PDF bestand waarna je ze apart op kunt slaan.

PDFtrick werkt heel eenvoudig. Open allereerst een PDF via ‘file’ en ‘open’. Ook kun je een PDF naar het programma slepen. De PDF opent nu in het linkergedeelte van de tool. Hier zie je de pagina’s van de geopende PDF. Met de scrollbalk kun je door de pagina’s van de PDF bladeren.

Om een afbeelding uit de PDF te knippen klik je in het linkerscherm op de pagina van de PDF. In het midden kun je vervolgens de afbeelding(en) aanklikken die je uit de PDF wil knippen. Klik tot slot op ‘GET IMG’ om de afbeeldingen op te slaan als GIF of JPG. Deze afbeeldingen kun je vervolgens gebruiken in Word of op websites.

De interface van PDFtrick is overzichtelijk.

De interface van PDFtrick is overzichtelijk.

Wil je ineens afbeeldingen uit meerdere pagina’s van een PDF knippen? Ook dat is mogelijk. Je kunt de afbeeldingen ook uit meerdere pagina’s selecteren voordat je ze opslaat. Dit scheelt een aantal handelingen als je afbeeldingen uit grote PDF bestanden wil opslaan.

Downloaden?

PDFtrick is beschikbaar voor Windows, Apple en Linux/Unix. De link bovenaan deze pagina verwijst naar een downloadpagina binnen Sourceforge waar je alle verschillende versies terug vindt.

Om afbeeldingen te kunnen rippen gebruikt de tool een aantal onderdelen van Java. Je hebt daarom ook de Java Virtual Machine nodig. Deze JVM kun je downloaden via de website van de Java. Zorg ervoor dat je versie 1.6 of nieuwer installeert.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.