WinSnapSchermafbeeldingen maken en bewerken met WinSnap

Geplaatst op: - bijgewerkt op (645 weergaven)
WinSnap

WinSnap

WinSnap is een shareware programma voor het maken en bewerken van schermafbeeldingen. De gratis tool werkt met Windows 10 maar ook Windows 8 en 7 worden ondersteund. Versies voor andere besturingssystemen ontbreken: OSX en Linux gebruikers zullen op zoek moeten naar een alternatief. 

WinSnap is zowel voor de thuisgebruiker die snel een screenshotje wil maken als voor de professionele gebruiker die computerhandleidingen wil schrijven een goed programma. De software biedt veel mogelijkheden maar is eenvoudig te gebruiken. Ik heb WinSnap gedownload en geïnstalleerd; in deze review mijn ervaring met deze tool voor het maken van screenshots.

Downloaden en installatie

WinSnap is klein, de download is in enkele seconden voltooid. Ook de installatie verloopt probleemloos. Er wordt geen extra ongewenste software meegeïnstalleerd en ook de beruchte Ask toolbaar zat niet in mijn installatiebestand.

WinSnap is beschikbaar als gratis download. Ga je de tool veel gebruiken dan is het verstandig om een licentie te kopen. Dat kan al voor minder dan 30 euro. Voor bedrijven zijn er ook licenties beschikbaar voor meerdere gebruikers.

Mogelijkheden WinSnap

WinSnap biedt veel mogelijkheden die andere programma’s voor het maken van schermafbeeldingen niet hebben. Zo biedt de tool ondersteuning voor de Aero interface van Windows 10. Dit betekent dat transparante schermen ook echt transparant worden weergegeven in de schermafbeelding. Maar ook de ronde hoeken van de vensters in Windows 10 worden netjes weergegeven.

Een andere functie die erg handig is, is de mogelijkheid om commentaren weer te geven bij schermafbeeldingen. Dit is vooral handig als je een tutorial of handleiding wil schrijven. Met een druk op de knop zet je een tekstballon op je schermafbeelding waarmee je kunt verduidelijken wat een gebruiker ziet of moet doen.

Tot slot is WinSnap een van de weinige programma’s die context-menu’s in Windows weergeeft in een schermafbeelding. Wil je een schermafbeelding maken met daarin het menu dat je ziet als je de rechtermuisknop indrukt dan kun je hier met WinSnap een afbeelding van maken.

WinSnap is een gratis programma voor Windows 10.

WinSnap is een gratis programma voor Windows 10.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.