Schermafbeelding maken - GreenshotSchermafbeelding maken – Greenshot

Geplaatst op: - bijgewerkt op (1.775 weergaven)
Schermafbeelding maken - Greenshot

Greenshot

Het maken van een schermafbeelding op een Windows computer kan natuurlijk heel gemakkelijk met de Print-Screen knop op je toetsenbord. Vervolgens kun je een foto-bewerkingsprogramma gebruiken om je schermafbeelding verder te bewerken.

Maak je heel regelmatig schermafbeeldingen voor het schrijven van handleidingen? Dan is het gebruik van software om schermafbeeldingen te maken wellicht handiger. Een van de beste programma’s om schermafbeeldingen te maken en te bewerken is het gratis te downloaden Greenshot.

Mogelijkheden van Greenshot

De Greenshot software om schermafbeeldingen te maken biedt een aantal handige mogelijkheden. Zo kun je heel gemakkelijk aangeven welke inhoud van je scherm er in je schermafbeelding zichtbaar moet zijn door met je muis een vierkant te slepen op je scherm. Dit vierkant kun je vervolgens omzetten naar een JPG schermafbeelding.

Om je schermafbeeldingen nog bruikbaarder te maken in bijvoorbeeld handleidingen of walktroughs voor spelletjes kun je heel gemakkelijk pijlen en tekst toevoegen aan je schermafbeelding. Zo kun je pijlen trekken naar belangrijke onderdelen van je schermafbeelding en aan deze pijlen tekst-vakken toevoegen met daarin extra informatie.

Als je klaar bent met je schermafbeelding kun je deze met de Greenshot software automatisch uploaden naar een online opslagdienst als Dropbox. Ook kun je je schermafbeelding uiteraard opslaan op je computer of deze automatisch laten openen door je foto-bewerkingsprogramma.

De interface van de Greenshot software

De interface van de Greenshot software

Alleen voor Windows

Greenshot wordt uitgebracht onder een open-source licentie. Helaas zijn er geen versies van deze concurrent van SnagIt voor Apple Mac en Linux/Unix computer. Wil je een schermafbeelding maken op een Apple Mac? Probeer dan SnagIt, die software is wel beschikbaar als OS X versie.

Gratis downloaden?

Wil je Greenshot zelf uitproberen om schermafbeeldingen te maken? Je kunt de software gratis downloaden via de website van de ontwikkelaars. Heb je problemen met de software of wil je eerst meer informatie? Onder dit bericht kun je reageren op de Greenshot software.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.