SnagIt downloadenSnagit – Screen Capture software

Geplaatst op: - bijgewerkt op (665 weergaven)
SnagIt downloaden

SnagIt

Als je op zoek bent naar een waardig alternatief voor je print screen knop om een schermafbeelding te maken dan is SnagIt wellicht iets voor jou. Met dit programma kun je heel gemakkelijk en supersnel screen captures maken.

Je kunt SnagIt gratis downloaden en proberen, wil je het programma blijven gebruiken? Dan zul je een licentie moeten kopen. Deze zijn verkrijgbaar vanaf 24,95 voor een volledige versie en 14,95 voor een upgrade.

SnagIt wordt ontwikkeld door TechSmith, een groot software bedrijf dat veel populaire programma’s uitbrengt. SnagIt is beschikbaar voor zowel Windows computer als voor computers die draaien op OS X. Verder biedt SnagIt geen ondersteuning voor Windows Vista en Windows XP.

Wat kun je met SnagIt?

SnagIt is een programma om screen captures te maken. In normaal Nederlands kun je met SnagIt eenvoudig schermafbeeldingen maken. Maar naast statische schermafbeeldingen kun je ook bewegende beelden en complete webpagina’s opnemen.

Heb je eenmaal een schermafbeelding gemaakt dan kun je met SnagIt deze voorzien van allerlei effecten. Zo is het mogelijk om een spotlight op een bepaald deel van je schermafbeelding te richten en kun je perspectief toevoegen.

Verder is het mogelijk om pijlen, cirkels en andere vormen op een schermafbeelding worden geplakt. Deze kun je vervolgens ook voorzien van teksten en andere toelichtingen. Zo kun je met SnagIt heel erg mooie handleidingen maken voor het gebruik van bepaalde software.

Een schermafbeelding van SnagIt.

Een schermafbeelding van SnagIt.

 

Ben je klaar met je schermafbeelding? Dan is het eenvoudig mogelijk om deze te exporteren naar bijvoorbeeld Word of Powerpoint. Verder kun je een schermafbeelding ook gelijk uploaden naar een van de ondersteunde file-sharing websites. Onder andere Google Drive wordt ondersteunt.

 

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.