RasterbatorRasterbator – een kleine foto vergroten op meerdere vellen A4

Geplaatst op: - bijgewerkt op (909 weergaven)
Rasterbator

Rasterbator

Af en toe zie je ze wel eens hangen: enorme grote foto’s of posters op losse vellen A4. Wil jij een losse foto op klein formaat graag opblazen naar meerdere vellen A4? Dan kan dat met de Rasterbator.

Rasterbator is voor de verandering geen los programma wat je gratis mag downloaden. De tool werkt namelijk alleen online via een browser. Dit betekent dat de Rasterbator software platform-onafhankelijke te gebruiken is en daardoor dus te gebruiken is op Windows, Mac OS X, Linux en andere besturingssystemen.

Nog geen goeie browser? Check deze pagina

Uiteraard heb je voor Rasterbator wel een printer, een foto en genoeg A4 papier nodig. Zeker bij grote foto’s die over meerdere A4 vellen worden uitgeprint kan een grote inktpatroon handig zijn. Rasterbator zet namelijk foto’s om in rasters op basis van grote en kleinere zwarte of gekleurde stippen die worden uitgeprint tot de randen van het aantal A4 papieren dat je hebt ingesteld.

Rasterbator kent een aantal instellingen die je naar wens kunt instellen en aanpassen. In de eerste stap selecteer je de foto die je wil uitvergroten. Rasterbator ondersteunt onder andere JPG, GIF en PNG afbeeldingen.

In de volgende stap kun je aangeven of je de foto in kleur of zwart wil uitvergroten naar meerdere A4 papieren. Uiteraard heb je een kleurenprinter nodig voor een uitvergroting in kleur. Verder is het goed om te weten dat een uitvergroting in zwart/wit over het algemeen erg mooie resultaten geeft.

Je kunt met Rasterbator ook voor een exacte kopie van een foto uitvergroten. Het eindresultaat kan in deze gevallen soms minder mooi zijn omdat er pixels verloren gaan in het proces van vergroting. Hierdoor wordt de foto wazig.

Heb je alle instellingen correct en naar wens ingevuld dan kun je het programma nu aan de slag laten gaan met het uitvergroten van een foto naar meerdere vellen A4. Het eindresultaat kan er dan uitzien zoals in onderstaande afbeelding.

Zo vergroot je een foto naar meerder A4 vellen.

Zo vergroot je een foto naar meerder A4 vellen.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.