jAlbumjAlbum – Online fotoboek maken

Geplaatst op: - bijgewerkt op (1.364 weergaven)
jAlbum

jAlbum

Met de opkomst van de digitale camera is de hoeveelheid aan fotomateriaal enorm gegroeid. Vroeger maakte je zelf een foto-album door je afgedrukte foto’s in een mooi boek te plakken.

Met de enorme aantallen digitale foto’s op computers en laptops is dat echter een onmogelijke taak. Gelukkig zijn er alternatieven. Zo kun je met de gratis jAlbum software zelf een online fotoboek maken en dit online plaatsen op je eigen website.

Vandaag kwam een nieuwe versie van deze gratis te downloaden software uit. Vooral de gemakkelijke manier waarop je met de jAlbum software zelf professioneel uitziende online fotoboeken kunt maken spreekt veel gebruikers aan. Via de eenvoudige interface maak je in een handomdraai een HTML fotoalbum dat via de ingebouwde ftp cliënt overgezet kan worden naar een website. Alle mogelijkheden van de jAlbum software maakt van dit programma wellicht de beste keuze voor het zelf maken van een online fotoalbum.

Hoe maak je zelf een online fotoboek?

Na het downloaden en installeren van de jAlbum software kun je alle foto’s die je wil gebruiken in je online foto-album openen. Het programma maakt er dan automatisch een gallery van met bijbehorende HTML codes. Zelf kun je nu de volgorde wijzigen, de layout veranderen en ook kunnen foto’s aangepast worden.

de interface van jAlbum om zelf een online fotoboek te maken

de interface van jAlbum om zelf een online fotoboek te maken

Als je tevreden bent over je eigen fotoboek kan via een gemakkelijke manier verbinding worden gemaakt met een website (denk aan een WordPress website) waar je fotoboek op geplaatst wordt. De gratis versie plaatst advertenties in je fotoboek, de betaalde variant doet dat niet.

jAlbum wordt ontwikkeld in Java. Deze open-source programmeertaal kent een groot voordeel: software geschreven in Java kan eenvoudig voor een groot aantal besturingssystemen gebruikt worden. De jAlbum fotoboek software is dan ook beschikbaar voor bijna elk denkbaar besturingsysteem. Zo werkt de software onder Windows en Apple OSX maar ook Solaris, Unix en Linux computers worden ondersteund.

Omdat de Windows versie van deze gratis software niet met elke Java versie samenwerkt is de download voor Windows erg groot: daar zit een goede Java versie bij in. De software is voor andere besturingssystemen slechts 10MB groot.

Als je de jAlbum fotoboek software wil gaan gebruiken voor het zelf maken van een online fotoboek dan krijg je in deze nieuwe versie te maken met reclames. Wil je liever geen reclames in je eigen fotoboek? Dan kun je op de website van de ontwikkelaars ook versie 9 downloaden (via deze link). Deze oudere versie heeft namelijk geen reclames en biedt min of meer dezelfde functionaliteiten.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.