Wordpress LogoWordPress – Website Software

Geplaatst op: - bijgewerkt op (2.946 weergaven)

Wordpress Logo

WordPress

Wie een eigen website wil maken heeft daarvoor een groot aantal keuzes. Zo kun je op internet bij diverse bedrijven een gratis eigen website maken en deze online plaatsen. Een andere mogelijkheid is het zelf regelen van goedkope webhosting en dan vervolgens een Content Management Systeem gebruiken om je website te vullen met plaatjes en teksten. Deze mogelijkheid is wel wat ingewikkelder dan een website maken bij een bedrijf. Aan de andere kant biedt een CMS (Content Management Systeem) veel meer mogelijkheden tot het maken en vullen van je eigen website.

Het zelf maken van een website door middel van een CMS is ingewikkeld maar, nogmaals, het biedt je ontzettend veel mogelijkheden. Een van de meest gebruike systemen om websites en blogs te maken is de gratis software van WordPress. Downloadcentrum.com draait bijvoorbeeld op deze gratis software en de pagina die je nu leest is dus ook gemaakt in WordPress. De WordPress software om een website te maken is gratis te downloaden op de website van de makers van de WordPress software.

Het installeren van WordPress is daarnaast ook nog eens erg gemakkelijk. Na het aanmaken van een Mysql database en het aanpassen van het configuratie bestand is de WordPress software klaar voor gebruik. Weet je niet precies hoe je deze stappen moet doorlopen of ervaar je problemen met je WordPress installatie? Op de website van WordPress vind je ontzettend veel informatie over hoe te handelen bij WordPress problemen.

de startpagina van WordPress

de startpagina van WordPress

Een aantal kanttekeningen bij het gebruik van WordPress. De gratis software is uiteraard beschikbaar in het Nederlands. Ook de handleidingen en de oplossingen voor de meeste problemen lees je terug in het Nederlands. heb je problemen en kom je er niet uit? Vraag dan de webhost waar je WordPress website op staat om hulp. De meeste webhosting bedrijven weten precies hoe ze WordPress moeten installeren en weten ook hoe te handelen bij eventuele problemen. Erg belangrijk: het opzetten van een WordPress website met de gratis software van het gelijknamige bedrijf is erg eenvoudig. Wel moet je doorzettingsvermogen hebben en bij eventuele problemen niet te snel opgeven!

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een reactie

  • Hallo Martijn, wij merken dat onze website ww.iltramonto.eu constant wisselt van grootte. Je ziet dat vooral op een iPhone. Maar ook op een laptop zie je onder in het beeld iedere 15 seconde een grijze balk verschijnen. Wij hebben gezocht en kunnen niet vinden wat dit is. Weet jij hier het antwoord op. Bij voorbaat onze dank en super geweldige website heb jij. We lezen geregeld jouw tips! SUPER !!!!! 🙂