Google Picasa downloadenGoogle Picasa – foto’s beheren, bewerken en op internet zetten

Geplaatst op: - bijgewerkt op (2.469 weergaven)
Google Picasa downloaden

Google Picasa

Google Picasa is een van de beste gratis programma’s voor het beheren, bewerken en online zetten van foto’s. Het programma dat ontwikkeld wordt door een afdeling van Google is beschikbaar voor zowel Windows als OS X en biedt een groot aantal bewerkingsmogelijkheden voor foto’s. Lees alles over Google Picasa in deze handleiding.

Wil je Picasa downloaden dan kan dat via de link naast deze handleiding. De meest recente versie van Picasa is versie 3.9.140.239 voor Windows gebruikers terwijl versie 3.9.140.287 voor Apple Mac gebruikers de meest nieuwe versie van Picasa is.

Gebruik je Picasa: update het programma

Gebruik je Picasa al voor het bewerken van foto’s? Dan is een update naar deze nieuwe versie aan te raden. In deze versie is namelijk de ondersteuning voor Google+ Photo’s verwijderd uit Picasa. Foto’s die worden nu automatisch via Picasaweb beschikbaar gemaakt, alleen voor mensen die uitgenodigd worden of door iedereen op internet.

Mogelijkheden Picasa

Picasa biedt een groot aantal mogelijkheden voor het eenvoudig bewerken van foto’s. Zo kun je de horizon op een foto rechtzetten en is het maken van een uitsnede een fluitje van een cent. Ook het vergroten en verkleinen van foto’s is mogelijk.

Naast dit soort basisbewerkingen kent Picasa ook geavanceerdere opties zoals mogelijkheden tot het veranderen van het contrast en de kleurenbalans. Daarmee is Picasa overigens nog steeds niet te vergelijken met programma’s als Paint.NET of het nog duurdere alternatief Photoshop.

Gezichtsherkenning

Bijzonder handig in Picasa is de mogelijkheid tot gezichtsherkenning. Hierdoor kunnen automatisch foto’s met daarop een bepaald persoon automatisch getoond worden. Je kunt op die manier makkelijk foto’s selecteren uit grote fotocollecties van bijvoorbeeld festivals of hardloopwedstrijden.

Ook andersom is dat mogelijk: je kunt op basis van een gezicht foto’s filteren die je juist niet wil zien. Dat laatste is handig voor schoolwebsites waarop foto’s van bepaalde kinderen niet op internet mogen worden gezet.

 

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

3 reacties

 • a. vermeulen

  Sedert ik Windows 8 op mijn nieuwe HP-Pavilion 500-027 pc heb staan , krijg ik bij het
  openen van Picasa 3 eerst van die idiote gekleurde bollen te zien
  die pas na meerdere seconden de foto eronder laat zien .
  Het kan ettelijke minuten duren alvorens de afbeeldingen -zichtbaar
  op het schermgedeelte – de ware foto te zien geven . Scrollt men verder , dan gebeurt weer hetzelfde . Heel frustrerend.
  Al meerdere keren Picaca 3 opnieuw gedownload ; soms blijven die idiote vervelende bollen een tijdje weg , soms niet .
  En mijn pc met Windows 8 ,weigert elke update naar versie 8.1 te installeren.

  Hoe kan ik die vervelende en idiote bollen wegkrijgen ??

 • H.kors

  Hoe kom ik van Picasa af. Zonder dat ik erom gevraag heb blokeert hij de soor mij opgenomen video’s die ik vervolgens niet meer kan bekijken help me dit optelossen.