Een foto verkleinenEen foto verkleinen met JPEG Resizer

Geplaatst op: - bijgewerkt op (535 weergaven)
Een foto verkleinen

Een foto verkleinen

Ben je op zoek naar een klein en simpel programma voor het verkleinen van een of meerdere foto’s? Download dan via deze pagina JPEG Resizer. Met JPEG Resizer verklein je in een handomdraai een JPEG afbeelding.

Check deze handleiding voor meer bewerkingen met foto’s.

JPEG Resizer biedt ondersteuning voor het verkleinen van JPEG bestanden. Dit formaat wordt wereldwijd verreweg het meest gebruikt voor het digitaal opslaan van foto’s en afbeeldingen. Met de tool kun je in een keer een grote hoeveelheid afbeeldingen in het JPEG formaat in een keer verkleinen.

Dit verkleinen kan op twee manieren. Je kunt aangeven welke nieuwe hoogte en breedte de verkleinde afbeeldingen hebben. Deze nieuwe hoogte en breedte geef je aan in pixels, waarbij de nieuwe afmetingen zowel groter als kleiner kunnen zijn dan de huidige grootte.

Naast een nieuw formaat in pixels kun je er ook voor kiezen om nieuwe afmetingen te laten maken op basis van een percentage van de oorspronkelijke grootte. Zo kun je van een foto of een map vol foto’s aangeven dat het nieuwe formaat 60% van het origineel moet worden.

De interface van JPEG Resizer

De interface van JPEG Resizer

Ben je eenmaal klaar met het verkleinen van foto’s? Dan kun je met dit programma ook eenvoudig de bestandsnamen aanpassen. Je kunt bijvoorbeeld een toevoeging doen aan de verkleinde foto’s waaruit blijkt dat het verkleiningen betreft. Maar ook is het mogelijk om een nummering toe te voegen aan alle foto’s die je door dit programma laat verkleinen.

Ook voor oude computers, maar niet in het Nederlands.

JPEG Resizer is al jaren beschikbaar. Hierdoor werkt het programma ook op oudere computers en laptops. Het enige merkbare verschil zal op oudere computers de langere verwerkingstijd zijn bij het verkleinen van mappen met grote hoeveelheden foto’s.

Helaas is JPEG Resizer alleen beschikbaar in het Engels. Wil je Nederlandstalige software downloaden voor het verkleinen van foto’s check dan bijvoorbeeld XNView.

Tot slot: JPEG Resizer downloaden

JPEG Resizer is een fijn programmaatje voor als je af en toe een foto of een map met foto’s wil verkleinen. Door de simpele interface is het programma voor iedereen makkelijk te gebruiken en omdat het programma lage systeemeisen heeft werkt het ook op oudere computer prima.

Eigenlijk kent JPEG Resizer slechts een groot nadeel: voor het verkleinen van .GIF, .PNG en andere bestandsformaten is de gratis tool onbruikbaar.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.