xnviewmp downloadenXnViewMP – gratis software voor het bewerken van foto’s

Geplaatst op: - bijgewerkt op (1.547 weergaven)
xnviewmp downloaden

xnviewmp

XNview is een gratis programma voor het bekijken en bewerken van digitale foto’s en andere afbeeldingen. Omdat het programma onder een freeware licentie wordt uitgebracht hoef je nooit te gaan betalen voor XNview.

XNviewMP biedt een groot aantal mogelijkheden voor het bewerken van foto’s. Zo kun je foto’s verkleinen en vergroten. Maar ook minder voor de hand liggende taken, zoals het verhogen of verlagen van de kleurdiepte van foto’s is mogelijk. Ook kun je foto’s optimaliseren voor het gebruik op internet en is het mogelijk om een eigen watermerk op een foto te zetten.

Meerder foto’s tegelijk bewerken

Verder biedt XNviewMP de mogelijkheid tot het bewerken van meerdere foto’s of afbeeldingen tegelijk. Zo kun je dus heel eenvoudig een map met foto’s verkleinen of juist vergroten.

Ook is het mogelijk om thumbnails te maken van een map met foto’s of afbeeldingen. En dat is erg handig als je een fotoboek op internet wil gaan maken waarbij mensen eerst kleine plaatjes kunnen bekijken voordat ze verder klikken op een grote afbeelding.

XNview is voor mij de best optie voor het verwerken van foto’s in batches. Vooral het ontbreken van een watermerk op verwerkte foto’s vind ik een groot voordeel. Alternatieve software voor het ineens bewerken van foto’s plaatst vaak een watermerk over de bewerkte afbeeldingen waardoor deze onbruikbaar worden voor professioneel gebruik.

Meerdere foto's tegelijkertijd bewerken: met XNviewMP kan het!

Meerdere foto’s tegelijkertijd bewerken: met XNviewMP kan het.

XNviewMP wordt uitgebracht voor een groot aantal besturingssystemen. De letters ‘MP’ aan het eind van de bestandsnaam slaan namelijk op de woorden ‘Multi Platform’. Je kunt XNviewMP gratis downloaden voor Windows, OS X en Linux. Zowel 32 als 64 bit systemen worden ondersteund.

Tot slot

XNView is een prima programma voor het beheren en bewerken van grote aantallen foto’s. Dit programma kun je gratis downloaden via de link bovenaan deze pagina.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

2 reacties