GNUcashGNUcash – gratis je boekhouding bijhouden

Geplaatst op: - bijgewerkt op (626 weergaven)
GNUCash

GNUCash

Boekhoudsoftware voor particulieren en kleine bedrijven heeft de naam prijzig te zijn. Gelukkig geldt dat niet voor alle programma’s die je kunt gebruiken om je inkomsten en uitgaves bij te houden.

 

Geld verdienen op internet met Youtube?

Een van de betere gratis boekhoudprogramma’s is GNUcash. Met dit programma kan een relatief eenvoudige boekhouding aangemaakt en bijgewerkt worden. GNUcash wordt aangeboden onder een GPL licentie wat betekent dat iedereen de broncode van de software mag bewerken. Mede daardoor is GNUcash gratis en is het programma beschikbaar voor een groot aantal besturingssystemen.

Het programma is vooral geschikt voor particulieren en kleine bedrijven of zelfstandigen die graag hun eigen boekhouding willen bijhouden. Zo is er voor particulieren de mogelijkheid om een hypotheekschuld op te nemen in de boekhouding en kunnen ook andere leningen of betalingen eenvoudig geboekt worden.

Verder biedt het programma uitgebreide rapportage-mogelijkheden. Zo kunnen er balansen worden uitgedraaid en is het mogelijk om eenvoudig te budgetteren. Ook is het mogelijk om meer inzicht te krijgen in de financiële situatie van een gezin, huishouden of bedrijf door het printen van tabellen en grafieken.

Nederlandstalige boekhoudsoftware

Omdat de broncode van GNUcash openbaar is hebben een aantal trouwe gebruikers van het boekhoudprogramma vertalingen gemaakt van alle teksten, menu’s en weergave-opties in het programma. Dat is onder andere gebeurt in het Nederlands. Wil je Nederlandstalige (en gratis) boekhoudsoftware downloaden? Dan is GNUcash een prima optie.

Verder is het programma ook beschikbaar in het Engels maar ook vertalingen voor het Frans en Duits zijn beschikbaar.

Problemen en oplossingen

Heb je problemen met het werken in GNUcash of lukt het niet om het programma op je computer in te installeren? Dan vind je op de website van GNUcash deze Wiki. Lukt het je dan nog steeds niet om te werken met GNUcash? Gebruik dan het forum van de ontwikkelaars om hulp te krijgen.

 

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.