Open Rollercoaster TycoonOpenRCT2 – RollerCoaster Tycoon 2 als open-source game

Geplaatst op: - bijgewerkt op (499 weergaven)
Open Rollercoaster Tycoon

Open Rollercoaster Tycoon

Rollercoaster Tyoon en de opvolger, deel 2, waren jaren geleden erg populaire games binnen het tycoon-genre. De oorspronkelijke games zijn inmiddels zo verouderd dat ze niet of nauwelijks te spelen zijn op moderne hardware. Gelukkig is er OpenRCT2. Een open-source versie van het oorspronkelijke spel. 

Het doel van een Tycoon-spel is het verdienen van geld door het exploiteren van een dienst. In Transport Tycoon, dat ook als open-source-remake van het origineel te spelen is, moet dat door het uitbaten van een transportbedrijf. In Rollercoaster Tycoon moet je geld verdienen door een pretpark te runnen.

OpenRCT2 biedt meer mogelijkeden.

OpenRCT2 biedt meer mogelijkeden.

Hou je van simulatiegames zoals Simcity of online games waarbij je na het winnen of bij elkaar verdienen van grondstoffen dingen kunt bouwen? Dan zul je waarschijnlijk RollerCoaster Tycoon 2 erg leuk vinden. Bedenk je wel dat de game uitkwam in een tijd waarin de graphics nog niet zo mooi waren als tegenwoordig. De gameplay was echter minstens net zo goed als de gameplay van spelletjes die nu online te spelen zijn.

RollerCoaster Tycoon 2 noodzakelijk

Om de open-source versie RollerCoaster Tycoon 2 te kunnen spelen moet je de echte game installeren op je computer. Dit is noodzakelijk omdat OpenRCT2 gebruik maakt van de graphics die in het origineel gebruikt worden. Ook enkele andere basisfuncties van de oorspronkelijke game worden door OpenRCT2 gebruikt.

Om het originele RollerCoaster Tycoon 2 te downloaden moet je een paar euro uitgeven. Op diverse websites, waaronder bijvoorbeeld Steam, kun je deze game kopen en gelijk downloaden. Na de installatie is het noodzakelijk om OpenRCT2 te downloaden. Start de game vervolgens op via OpenRCT2 en je kunt gelijk spelen.

OpenRCT2 biedt meer mogelijkheden

OpenRCT2 biedt, naast de mogelijkheden die de originele game biedt, ook extra mogelijkheden. Zo is er geen beperking op het aantal rollercoasters die je kunt bouwen en kun je pretpark ook net zo groot maken als je zelf wil. Verder zijn er ontzettend veel kleine verbeteringen aan de open-source versie van de game toegevoegd die de game nog veel leuker maken.

Tot slot nog wel de opmerking dat OpenRCT2 een game is die volop ontwikkeld wordt door vrijwilligers. Dit betekent in de praktijk dat er nog de nodige bugs en fouten in kunnen zitten. Heb je problemen met het spelen of downloaden van OpenRCT2? Stel dan je vraag onderaan deze pagina. Ook kun je een beoordeling geven van deze game.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.