gratis simulatie spelletjeOpenTTD – Een open-source versie van Transport Tycoon

Geplaatst op: - bijgewerkt op (2.326 weergaven)

Jaren geleden was het spel Transport Tycoon mateloos populair. Iedereen met een voorliefde voor treinen, geld verdienen en simulatie-spelletjes, speelde het spel. Vandaag kwam een nieuwe en gratis versie uit van Transport Tycoon waarin je een eigen transport bedrijf moet opzetten.

Oorspronkelijk kwam Transport Tycoon aan het eind van de vorige eeuw op de markt. Het spel werd toen ontwikkeld door Sid Meier. Door de complexe maar gebruikersvriendelijke interface, het goed uitgewerkte economische model en de eenvoud waarmee het spel bestuurd kon worden maakten van Transport Tycoon een regelrechte hit.

Na verloop van tijd werd Transport Tycoon als gratis simulatie spel uitgebracht door een stel fanatieke Transport Tycoon spelers. Zij maakten een gratis versie van het spel dat meer functies bood dan het originele. Daarnaast konden aangepaste graphics gebruikt worden en ook werd het mogelijk de limieten van het oorspronkelijke spel te omzeilen.

Was Transport Tycoon in de oorspronkelijke versie al een goed spel, deze nieuwe versie van het spel is zo mogelijk nog beter. Het is, zeker voor de liefhebbers van simulatie-spelletjes, een van de beste gratis spelletjes die je kunt downloaden. Het eerste uur van Transport Tycoon is vaak lastig, daarna begint je transport bedrijf te lopen waarna het spel snel steeds leuker wordt.

gratis simulatie spelletje

Transport Tycoon startscherm

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.