WordBrain gratis downloaden iPadWordBrain – het nieuwe Ruzzle

Geplaatst op: - bijgewerkt op (3.515 weergaven)
WordBrain gratis downloaden iPad

WordBrain

Vond jij Ruzzle ook zo’n leuk spelletje op je iPad of iPhone? Niet voor niets was die game vorig jaar een van de meest gedownload apps uit de app-store. Nu is er WordBrain, een minstens net zo leuk spelletje voor de iPad en iPhone.

WordBrain lijkt erg op Ruzzle, toch zit er volgens ons meer uitdaging in WordBrain. Lees in onze WordBrain review waar deze uitdaging hem in zit en waarom dit spel zo leuk als voor mensen die van Ruzzle houden.

Het doel van WordBrain is eenvoudig. Je moet uit een veld van 4 tot 20 letters woorden halen door de letters in de volgorde van het woord te swipen. WordBrain laat je van tevoren weten hoe lang de woorden zijn die je moet zoeken en in welke volgorde je de woorden moet opzoeken.

Je moet in WordBrain de woorden zoeken waarvan WordBrain aangeeft hoe lang deze woorden zijn.

Je moet in WordBrain de woorden zoeken waarvan WordBrain aangeeft hoe lang deze woorden zijn.

Doordat je op zoek moet naar woorden van een bepaalde lengte zit er volgens ons net iets meer uitdaging in WordBrain dan in Ruzzle. Vooral het willekeurig swipen van zoveel mogelijk woorden waarvan ook niet-bestaande worden soms goed gerekend werden was ietwat frustrerend in Ruzzle.

Je begint makkelijk: HTOU wordt HOUT en ASFO wordt SOFA. Na 10 makkelijke levens om het spel te leren kennen wordt het echter snel lastiger. Zo moet je in de tweede serie van levels al twee woorden zoeken in een woordveld van 9 letters. Eerst een woord van 3 letters lang en dan van de overgebleven letters een woord van 6 karakters.

Hoe verder je komt in het spel hoe lastiger de puzzels worden. Ook staat in latere levels de volgorde waarin je woorden moet zoeken niet altijd vast. Dit maakt het spel iets gemakkelijker, zeker bij grotere lettervelden. Zit je vast in Wordbrain? Dan kun een hint vragen. Je krijgt daardoor

WordBrain spelen

WordBrain lijkt sterk op de Ruzzle. Na het downloaden, installeren en opstarten van WordBrain kun je beginnen met het spelen van de levels. Je kun niet halverwege het spel beginnen. Wil je WordBrain spelen dan moet je bij het eerste level beginnen.

WordBrain is beschikbaar voor zowel iOS als Android. Dit betekent dat je WordBrain kunt spelen op de iPad en iPhone maar ook op Android smartphones en tablets. Verder is WordBrain beschikbaar met Nederlandse woorden waardoor WordBrain ook geschikt is voor kinderen.

WordBrain downloaden

Je kunt WordBrain gratis downloaden via de link naast deze pagina. Die downloadlink is overigens voor iOS. Wil je WordBrain op Android? Gebruik dan de play-store.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

5 reacties

 • Ab Piet

  Kan je wordbrain ook downloaden voor windows 7?

 • Helllppp))))..kom niet veder.
  Heb ik n lang woord gevonden maar staat er nog 1 losse letter rechts, en 3 letters in kolom links…
  dus 4 letters.
  Kan ik ze maar niet bij elkaar krijgen met swype..dus t spel stopt voor mij.
  Hoe kan k dit oplossen?

 • Albert CLAESEN

  Ik ben vastgelopen in Aap level 13. Ik heb alle 8 woorden gevonden maar ik krijg ze niet in de juiste volgorde.
  Ik heb al ontelbare combinaties geprobeerd maar ik blijf steeds weer vastlopen bij het selecteren van AAP, VARKEN, of JAPAN er is er altijd wel een die de ‘ezel’ uithangt.

  Heeft iemand een tip in welke volgorde ik de woorden moet nemen?

  Mijn dank bij voorbaat.

 • B. Huisen

  Wordbrain werkt niet meer. Scherm blijft zwart.