Telegram - een goed Whatsapp alternatiefTelegram – Messenger Software voor iPhone en Android

Geplaatst op: - bijgewerkt op (4.942 weergaven)
Telegram - een goed Whatsapp alternatief

Telegram – een goed Whatsapp alternatief

Sinds Whatsapp vorige week werd overgenomen door Facebook zijn veel mensen op zoek naar alternatieven voor Whatsapp. Belangrijkste reden daarvan is dat veel mensen zich afvragen of Whatsapp nu het door Facebook is overgenomen wel genoeg privacy biedt.

Daarnaast zijn ook de storingen met Whatsapp voor sommige mensen een reden een alternatief voor Whatsapp te gaan gebruiken. Maar nu natuurlijk de grote vraag: welk programma is een goed alternatief voor Whatsapp?

Een van de gratis berichten-programma’s voor iPhone en Android die als Whatsapp alternief gebruikt kan worden is Telegram. Sinds het nieuws rondom de overname van Whatsapp door Facebook vorige week bekend werd registreerden al 800.000 Nederlanders een account bij Telegram. Ben jij op zoek naar een goed en betrouwbaar alternatief voor Whatsapp? Probeer dan Telegram, een messaging programma voor Android, iOS en PC/MAC.

Wil jij gewoon Whatsapp downloaden? Dat kan hier!

Telegram downloaden

Telegram moet je net zoals Whatsapp, en andere applicaties voor zowel iPhone als Android, eerst downloaden en installeren op je smartphone. Dit doe je het handigst via de Play-Store op Android en de App store op je iPhone.

Verder kun je Telegram ook installeren via de website van de ontwikkelaar van het programma. Uiteraard is Telegram helemaal gratis te downloaden, ook blijft Telegram, in tegenstelling tot Whatsapp, voor altijd gratis. En daarmee is Telegram een prima alternatief voor Whatsapp.

Telegram werkt net zoals Whatsapp via de mobiele nummers van je contacten. Je kunt mensen uitnodigen om Telegram te gaan gebruiken via een standaard SMS, mensen in je vriendenkring die al Telegram gebruiken worden automatisch herkend. In je contactenlijst zie je snel wie van je vrienden al Telegram gebruikt: zij staan bovenaan in de lijst met contacten en hun profiel kan voorzien zijn van een foto.

Voordelen Telegram

Telegram kent een aantal voordelen vergeleken met andere berichtensoftware zoals Whatsapp. Op de website van Telegram vind je een overzicht van alle voordelen van de Telegram software. Hieronder een kort lijstje met de belangrijkste voordelen van Telegram:

 • Telegram is gratis en blijft gratis;
 • berichten die via Telegram worden verstuurd zijn niet te lezen door anderen;
 • als je een account hebt bij Telegram kun je op verschillende apparaten berichten ontvangen en versturen;
 • Telegram heeft een betrouwbaar netwerk dat wereldwijde een snelle werking garandeert.

Wil je meer weten over Telegram, of wil je deze software gelijk downloaden? Gebruik dan de link naast dit artikel. Heb jij zelf een ander alternatief voor Whatsapp, of heb je vragen over Telegram als Whatsapp-alternatief? Reageer dan onder dit bericht.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

7 reacties

 • Mummelmann

  Prima..heb nu op Ipad3 en Samsung G4 zelfde telegram acc.

  Perfect!

 • superman

  Telegram is geen alternatief voor Whatsapp, het is eerder een aanvulling. Veel van mijn contacten hebben nog geen Telegram en gaan het ook niet downloaden, zij zijn veel te gehecht aan Whatsapp. Dus download Telegram puur als aanvulling op je smartphone om te communiceren.

 • Rob

  Nadat ik Telegram Messenger op Android heb gedownload, wordt bij eerste gebruik een code automatisch verwerkt.
  Het volgende scherm is invullen van voornaam en achternaam. Maar dan kom ik niet verder, ik blijf switchen tussen voor- en achternaam

 • Fsmit

  Waarom willen jullie toegang hebben tot mijn mobiel en daarmee bedoel ik mijn gegevens, foto’s identiteit camera etc. Etc.?
  Wat doen jullie met die gegevens?
  Mvrgr.

  Fsmit

  • martijn

   Deze vraag moet je richten tot de ontwikkelaars van Telegram. Ik weet niet waarom het programma toegang wil hebben tot die gegevens.

 • Joan Tjon

  Ik kan het geluid voor meldingen van Telegram niet instellen. Hoe doe ik dat?

 • Conny

  Ik wil graag mijn chat-geschiedenis van telegram mailen, is er iemand die weet of dit kan en zo ja hoe dit moet?