Opera MaxOpera Max – data-verbruik van je smartphone regelen

Geplaatst op: - bijgewerkt op (195 weergaven)
Opera Max

Opera Max

Ongemerkt maken sommige apps op je smartphone veel gebruik van internet. Daar is natuurlijk niets mis mee als je via wifi online bent maar als je online bent via mobiel internet dan kan dat voor hoge rekeningen zorgen.

Vooral applicaties voor het streamen van muziek en video (Spotify, Netflix, Uitzending Gemist, Tubidy) kunnen een groot gat slaan in je maandelijkse databundel voor mobiel internet.Bij sommige providers ga je zelfs per MB afrekenen als je boven je bundel uitkomt. En dan betaal je natuurlijk helemaal de hoofdprijs.

Gelukkig zijn er speciale applicaties die je waarschuwen als je boven je bundel uitkomt waardoor je hoge rekeningen kunt voorkomen. Met Opera Max kan dat ook. Maar daar houdt het niet mee op:  Opera Max biedt namelijk de mogelijkheid om elke applicatie een bepaald dataverbruikt toe te wijzen.

Over Opera Max

Opera Max wordt ontwikkeld door hetzelfde bedrijf als de bekende Opera Browser. De applicatie voor het inzichtelijk maken van het dataverbruik van apps voor Android devices bestond al een tijdje. Maar in de nieuwe versie die deze week verscheen zitten een aantal interessante verbeteringen.

Naast het beheren van het verbruik van applicaties worden ook websites, mediabestanden, mp3 bestanden en video’s kleiner gemaakt. Zo bespaar je op je databundel maar zorg je er ook voor dat je mobiele telefoon langer doet met zijn batterij.

Met Opera Max regel je het dataverbruik van apps op je smartphone. Hierdoor kun je fors besparen op je bundel.

Met Opera Max regel je het dataverbruik van apps op je smartphone. Hierdoor kun je fors besparen op je bundel.

Netflix en Youtube

Opera Max zorgt tenslotte voor een flinke besparing op je mobiele telefonrekening doordat video’s die via Netflix of Youtube worden bekeken kleiner worden gemaakt. Hiervoor slaat Opera de video’s eerst op op haar eigen servers. Pas daarna worden ze naar je smartphone of tablet gestreamt. Uiteraard merk je hier als gebruikers niets van.

 

 

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.