Opera SoftwareOpera – Browser Software

Opera Software

Opera Software

Over de Opera software hebben we je al eens eerder getipt. Deze gratis browser software is namelijk een prima alternatief voor Firefox, Chrome en Internet Explorer. De stichting achter de Opera browser ontwikkeld naast de nieuwe versie ook de oudere versies van de browser gewoon verder. Deze week kwam een nieuwe update beschikbaar van versie 12 van de Opera browser.

Op de vraag waarom je een oudere versie van een bepaald programma zou installeren zijn een aantal antwoorden te geven. Vooral de bewezen functionaliteit van oudere versies van bepaalde software is voor veel gebruikers een belangrijke reden voor het blijven gebruiken van deze oude versie. Ook incompatibiliteit van nieuwe versies van een bepaald programma op oudere computers en laptops kan een reden zijn om niet over te stappen op een nieuwe versie van bepaalde gratis software.

In het geval van de Opera browser zou een reden van het gebruik van deze oudere versie de ondersteuning van veel besturingssystemen kunnen zijn. Versie 12 van de gratis Opera software draait bijna op elk platform dat momenteel beschikbaar is. Ook veel mobiele apparaten kunnen goed overweg met de Opera browser. De versie die deze week uitkwam loste een groot beveiligingsprobleem op. Gebruik je Opera versie 12 om te browsen op internet? Download dan de update en installeer deze dan zo gauw mogelijk.

Heb je zelf bepaalde software waarvan jij een oudere versie draait dan de versie die nu te downloaden is? Reageer dan onder dit bericht. Voor eventuele nieuwe berichten op downloadcentrum.com lijkt het ons interessant om eens te kijken of vernieuwing van een bepaald programma wel altijd verbetering betekend. Ook voor tips voor gratis te downloaden software houden we ons trouwens aanbevolen.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *