Doze accu smartphone langer meeDoze – zo gaat de accu van je smartphone langer mee

Geplaatst op: - bijgewerkt op (881 weergaven)
Doze accu smartphone langer mee

Met Doze gaat de accu van je smartphone langer mee.

Het grootste probleem van smartphones is de levensduur van de batterij. Als je een fanatiek gebruiker bent en regelmatig je smartphone gebruikt voor uiteenlopende taken dan is je batterij snel leeg.Bij sommige smartphones is een batterijduur van een halve dag al veel.

Heb jij problemen met een accu die snel leeg is? Vandaag bespreken we Doze, een applicatie voor Android die ervoor zorgt dat de batterij van je smartphone langer meegaat. Uiteraard kun je Doze gratis downloaden!

Doze is ontwikkeld op basis van de mogelijkheden die Google in Android 6.0 heeft ingebouwd. De laatste versie van Android biedt namelijk vergaande mogelijkheden om de batterij van je smartphone veel langer mee te laten gaan.

Omdat deze mogelijkheden niet worden aangeboden voor oudere versies van Android heeft een onafhankelijke ontwikkelaar besloten om de functies die zorgen voor meer power in een eigen app, Doze, te zetten. gebruik je Android 6.0? Dan heeft het installeren van Doze weinig zin.

Downloaden en instellen

Om Doze te installeren moet je de app eerst downloaden uit de Play-Store. Via de link naast deze pagina kan dat. De installatie verloopt automatisch waarna je eerst een paar instellingen moet veranderen om Doze goed te laten werken.

De belangrijkste instelling is het aangeven van de applicaties die je wil niet wil laten beinvloeden door de batterijbesparende functies van Doze. Het is handig om hier applicaties als Whatsapp, Facebook en Instagram toe te voegen. Doe je dat niet dan krijg je alleen berichten binnen via deze diensten als je je telefoon echt gebruikt.

Applicaties die wel altijd toegang mogen hebben tot internet kun je hier toevoegen.

Applicaties die wel altijd toegang mogen hebben tot internet kun je hier toevoegen.

Wat doe Doze?

Doze zorgt voor een langere batterijduur door de frequentie waarmee bepaalde applicaties gebruiken maken van internet. Veel applicaties maken elk uur, of vaker, kort verbinding met een server voor updates en andere informatie. Ook als je je smartphone niet gebruikt gebeurt dit.

Door applicaties te verbieden verbinding te maken met het internet zal je batterij langer meegaan. Want juist het verbinding maken en het synchroniseren kost ontzettend veel accuduur. Zodra je je smartphone uitschakelt door het scherm op zwart te zetten zullen applicaties offline gaan. Doze laat nu enkel de uitgezonderde applicaties nog online gaan voor het ophalen van informatie.

Tot slot

De frustratie van een bijna lege of helemaal lege batterij op je smartphone is natuurlijk nooit helemaal te voorkomen. Zeker als je veel muziek of video streamt of je smartphone gebruikt voor het spel van spelletjes dan gaat de batterij snel leeg. Wil je voorkomen dat je zonder juice komt te zitten dan kun je Doze gaan gebruiken. Met de applicatie bespaar je zeker op je batterij en de in praktijk ga je zeker iets merken van de acties die Doze uitvoert.

 

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.