De beste nieuws-app voor iOS en Android: Teletekst

Geplaatst op: - bijgewerkt op (299 weergaven)
Teletekst

Teletekst

De beste nieuws applicatie voor je mobiele telefoon? Dat kan er maar een zijn: de Teletekst app van de NOS natuurlijk. Snel, overzichtelijk, gebruikersvriendelijk en altijd up-to-date. En dat terwijl het Teletekst-tijdperk alweer geruime tijd achter ons ligt.

Hierboven staan maar een paar van de voordelen van een van de populairste nieuws apps in de App- en Playstore beschreven. In deze review vertel ik je vooral waarom Teletekst mijn meest favoriete app is. Wil je hem downloaden voor Android? Gebruik dan de link bovenaan deze pagina. Voor Apple iOS kun je uiteraard terecht in de App-store. Ook daar kun je NOS Teletekst gratis downloaden.

Waarom Teletekst?

Af en toe installeer ik mijn Android smartphone opnieuw om hem weer lekker snel te maken. En na de Sonos, Nest en NPO Start app is de Teletekst app altijd de vierde die ik er terug opzet. De Teletekst app biedt snel een compleet overzicht van al het belangrijke nieuws zonder overbodige extra’s. Als je Teletekst opent dan krijg je altijd pagina 101 te zien, en dat is precies de pagina die je moet hebben voor de belangrijkste headlines.

Maar Teletekst biedt meer dan het laatste nieuws. Ook voor sportnieuws, 818 voor de voetbaluitslagen ;-), en het weerbericht gebruik ik Teletekst bijna dagelijks. Verder is Teletekst ook interessant voor verkeersinformatie, informatie over aankomsten en vertrekken op alle Nederlandse luchthavens en natuurlijk voor de laatste koersen van de AEX en Dow Jones.

Eigenlijk kent Teletekst maar een groot nadeel. En dat nadeel is juist ook een groot voordeel. Teletekst biedt uitsluitend tekstuele informatie. Hierdoor is de app snel, gemakkelijk en overzichtelijk. Wil je echter afbeeldingen, video’s of infographics bij het nieuws? Dan is de applicatie van bijvoorbeeld NU.nl een stuk geschikter.

NOS Teletekst kun je gratis downloaden uit de Play-Store van Google via de link bovenaan deze pagina. Verder kun je de app ook downloaden voor iOS. Ook is er een web-versie beschikbaar via teletekst.nos.nl en kun je teletekst natuurlijk gebruiken op je televisie :-)!

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.