TeamviewerTeamViewer – computers op afstand besturen

Geplaatst op: - bijgewerkt op (901 weergaven)
Teamviewer

Teamviewer

Teamviewer is een van de meest bekende programma’s om computers op afstand te besturen. Wil je anderen helpen met het oplossen van computerproblemen maar wil je daarvoor de deur liever niet uit? Dan is Teamviewer de juiste keuze.

Om met Teamviewer de computer van iemand anders over te nemen hoef je maar enkele stappen te doorlopen. Uiteraard moet je er allereerst voor zorgen dat op zowel jouw computer als op de computer van degenen wiens computer je wil overnemen Teamviewer is geïnstalleerd. Wil je een ander programma dan Teamviewer gebruiken? Dan is TightVNC een goed alternatief voor het op afstand besturen van een computer of laptop.

Klik hier voor TightVNC, een goed alternatief voor TeamViewer

Via de link naast deze pagina kun je Teamviewer gratis downloaden. De installatie van het programma is  simpel. Je kunt in enkele minuten klaar zijn met het downloaden en installeren van Teamviewer waarna je snel de computer van iemand anders kunt overnemen. Door het overnemen van iemand’s computer kun je bekijken wat er precies mis is met een computer. Je kunt zelfs op afstand nieuwe software installeren of drivers updaten.

Teamviewer werkt op basis van een VPN-verbinding. Hierdoor kunnen tussenliggende partijen niet zien wat voor gegevens er tussen jou en de computer op afstand worden verstuurd. Hierdoor is Teamviewer een veilig programma: nadeel is dan weer wel dat Teamviewer alleen werkt op basis van een naam en wachtwoord. Vallen deze gegevens in handen van hackers dan is Teamviewer niet veilig meer.

Nieuwe mogelijkheden

Hieronder een Youtube video waarin je kunt zien hoe Teamviewer werkt en welke nieuwe mogelijkheden er in de laatste versie van het programma zitten.

Ook voor OS X en Android

Teamviewer werkt op een aantal besturingssystemen. Hierdoor kun je bijvoorbeeld ook de computer van iemand die Linux draait overnemen. Ook kun je via Teamviewer computers, laptops of tablets waaop OS X, iOS of Android is geïnstalleerd op afstand besturen.

Verder is Teamviewer gratis te gebruiken voor particulieren. Wil je Teamviewer zakelijk gebruiken? Dan is het noodzakelijk om een licentie op het programma te kopen.

 

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een reactie