Je computer op afstand besturenTightVNC – Computer op afstand besturen

Geplaatst op: - bijgewerkt op (1.777 weergaven)
Je computer op afstand besturen

TightVNC

In theorie klinkt het misschien als moeilijk, in de praktijk valt het met de goede software gelukkig mee: het besturen van je computer op afstand.

Het besturen van je computer thuis terwijl je op je werk bent, of andersom natuurlijk, kent vele voordelen. Een document openenen en lezen, computerproblemen oplossen of thuiswerken zijn maar een paar van de mogelijkheden die het besturen van een computer op afstand mogelijk maken.

Er is veel gratis software die je kunt downloaden om je computer op afstand te besturen. Een van die programma’s is TightVNC, een programma dat gebruik maakt van VNC.

[box type=”info”]

VNC?

VNC is een afkorting die staat voor Virtual Network Computing. In het kort is het de naam een protocol dat het mogelijk maakt muisbewegingen en toetsaanslagen via een netwerk te versturen waarna de ontvangende computer het beeld via hetzelfde netwerk terugstuurt.

Een uitgebreide uitleg over VNC zou te ver gaan op deze website. Meer informatie over VNC vind je wel op wikipedia.
[/box]

Je computer op afstand besturen met TightVNC

TightVNC is software die je gratis kunt downloaden en dus ook gratis kunt gebruiken. De software is ontwikkeld met snelheid als belangrijkste aandachtspunt. Daarom gebruikt de software compressie om te communiceren met de computer die je op afstand wilt gaan besturen. Ook over trage verbindingen zal de software dan ook snel werken.

De nieuwe versie van TightVNC die afgelopen week uitkwam is alleen geschikt voor computers en laptops die draaien op Windows 2000 of hoger. Heb je een linux computer of gebruik je Apple? Dan zul je andere software moeten downloaden om je computer op afstand te besturen.

Om een computer op afstand te besturen heb je de TightVNC software op zowel de computer die je wil besturen als de computer die wil gebruiken nodig. Dit betekent dus twee keer downloaden en installeren. Na het installeren van de gratis software op beide computers moet je aangeven welke je wil gaan gebruiken als server en welke als cliënt. He besturen van een computer op afstand is daarna gemakkelijk. Je geeft in de interface van TightVNC het ip-adres op van de computer die wilt overnemen/besturen. Daarna maakt de software automatisch verbinding.

Met de Tight VNC software kun je je computer op afstand besturen

Met de Tight VNC software kun je je computer op afstand besturen

Wil je meer weten over de gratis TightVNC software? Bezoek dan de website van de ontwikkelaar. Daar lees je ook meer over het oplossen van problemen met het overnemen van een computer. Heb je zelf tips voor gratis software waarmee je een computer op afstand kunt besturen? Laat het ons dan weten, voor downloadcentrum.com zijn we altijd op zoek naar nieuwe software die je gratis kunt downloaden.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een reactie